fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Суспільство
  • Мер Франківська взяв у патронатну службу депутата-однопартійця, щоб без конкурсу призначити його заступником директора комунального департаменту

Мер Франківська взяв у патронатну службу депутата-однопартійця, щоб без конкурсу призначити його заступником директора комунального департаменту

Суспільство 11:30, 14.07, 2018

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків призначив на посаду свого радника депутата міської ради від ВО "Свобода" Василя Скиданчука.

Про це йдеться в розпорядженні Руслана Марцінківа від 11 липня.

"Провести перевірку, передбачену ЗУ "Про очищення влади", щодо Скиданчука Василя Михайловича, радника міського голови відділу патронатної служби Івано-Франківської міської ради", – йдеться в розпорядженні.

До цього Василь Скиданчук працював працював головним інженером у ДМП "Івано-Франківськтеплокомуненерго".

Як стало відомо КУРСу, Марцінків взяв у патронатну службу депутата-однопартійця, щоб без проведення конкурсу призначити його заступником директора департаменту жилової, комунальної політики та благоустрою Івано-Франківської міської ради.

Нагадаємо, призначення на посади в органи місцевого самоврядування на конкурсних засадах передбачене законодавством. Правда, поза конкурсом міські голови мають право приймати працівників у патронатну службу. Саме через цю лазівку патронатна служба міського голови стала справжньою "кузнею кадрів". Замість конкурсу міський голова призначає потенційного керівника у патронатну службу, а після тижня-двох так званого "стажування" – просто переводить на потрібну посаду.

Раніше суд визнав Скиданчука винним у адміністративному корупційному правопорушенні за ч. 1 ст. 172. Він працював директором ТОВ "Галичина ІВ" і водночас інженером у КП "ЄРЦ" (зараз МІУК).

ЄРЦ укладало з "Галичина ІВ" договори підряду, а Скиданчук підписував акти приймання-передачі виконаних робіт. Так у нього виник конфлікт інтересів.

Попри те, що Скиданчука суд визнав винним, притягнути до відповідальносі його не вдалося через закінчення строку давності.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: