fbpx

Мер Надвірної просить керівництво "Укрнафти" допомогти відновити береги Бистриці Надвірнянської

Суспільство 08:15, 08.05, 2019

Міський голова Надвірної Зіновій Андрійович звернувся до керівництва ПАТ "Укрнафта" з проханням допомогти ліквідувати руйнівні наслідки паводків та провести берегоукріплювальні роботи в районі виробничої бази підприємства.

“Негода 1 травня 2019 року наробила чимало лиха Прикарпаттю. Зокрема, через зливи та підйом рівня води у річках зруйновані дороги, пошкоджені дамби та мости й затоплені угіддя та домогосподарства. Регулярні роботи, проведені Надвірнянською міською радою по укріпленню берегів, та запроваджені протиповеневі заходи дозволили цієї весни уникнути біди та унеможливили великі підтоплення земельних ділянок прибережних смуг і міста в цілому”,  йдеться у  зверненні.

Відразу після негоди комісія в складі керівництва міської ради провела обстеження всього правого берега річки Бистриця Надвірнянська в межах міста Надвірна, щоб визначити ті слабкі місця, де є ризик в майбутньому руйнування берегів, що може нести загрозу для здоров’я та життя мешканців міста та нищення майна громади. До найбільш небезпечних та критичних ділянок відноситься район біля колишнього Надвірнянського УБР, вулиці Корольова та Набережна.

На території міста розташовані виробничі об’єкти колишнього Надвірнянського УБР, що реорганізовано в Прикарпатський УБР, а тепер належить до структурної одиниці “Укрнафта Буріння” ПАТ “Укрнафта”. Територія бази виробничого обслуговування цієї структурної одиниці за адресою м. Надвірна, вул. В. Великого,123 межує протяжністю 200 м з річкою Бистриця Надвірнянська.

Близько 40 років тому Управлінням бурових робіт було укріплено берег річки, що межує з ділянкою, яку орендує підприємство, зокрема було закріплено в березі труби та металеві троси. Але за цей час ці металеві конструкції вже не можуть повноцінно захистити від підтоплень територію міста.

“Протягом липня минулого року і вже в травні цього року довготривалі дощі спричинили значне підняття рівня води в річці і як наслідок велика частина берега в районі бази колишнього Надвірнянського УБР зруйнувалась та була забрана паводковими водами річки. Якщо вже сьогодні не вжити відповідні заходи, чергова негода може завдати колосальних збитків місту та призвести до непоправних наслідків для громади Надвірної. Оскільки у вашого підприємства є великий об’єм будівельного матеріалу, великогабаритних бетонних виробів, трубоматеріалів, наполегливо просимо вас провести берегоукріплювальні роботи на орендованій вами земельній ділянці в м. Надвірна для відновлення берегів річки Бистриця Надвірнянська, щоб в подальшому захистити місто Надвірна від руйнівних наслідків повеней та паводків. В черговий раз сподіваємося на подальшу підтримку і співпрацю”,   пише Андрійович.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: