fbpx

Меркель: Євросоюз має продемонструвати солідарність з Україною

07:03, 29.08, 2014

Президент України Петро Порошенко продовжив телефонні консультації з федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це повідомляє прес-служба Глави держави, передає Еспресо ТВ.

Співрозмовники обговорили ситуацію на Донбасі і необхідні кроки для припинення агресії та налагодження діалогу для мирного врегулювання ситуації. 

Порошенко також закликав Меркель докласти зусиль всередині Європейського Союзу та на міжнародній арені для підтримки України і засудження агресії.

Ангела Меркель запевнила в готовності підтримати рішучі дії з боку ЄС на найближчому засіданні Європейської Ради, яке відбудеться 30 серпня. Зокрема, канцлер Німеччини заявила, що Євросоюз має продемонструвати солідарність з Україною.

У цьому контексті співрозмовники обговорили можливість звернення Порошенка на засіданні Європейської Ради  до глав держав та урядів, а також домовились про подальший інтенсивний діалог з метою швидкого реагування на розвиток ситуації у Донецькій і Луганській областях.

Нагадаємо, вчора Порошенко виступив зі зверненням до народу України у зв'язку із загостренням ситуації в Донецькій області і назвав ситуацію "фактичним вторгненням російських військ". Після цього Глава держави скликав і провів засідання РНБО, за підсумками якого було прийнято рішення звернутися за допомогою до ЄС, ОБСЄ, Раді безпеки ООН і НАТО.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: