fbpx

Мешканець Косівщини подарував батальйону "Айдар" власний БТР

Суспільство 11:35, 01.07, 2014

Мешканець села Пістинь Косівського району Петро Третяк передасть власний бронетранспортер батальйону «Айдар». Подарунок військовослужбовцям має доставити міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус.

Як повідомив «КУРСу» голова координаційного центру швидкого реагування, депутат обласної ради Юрій Романюк, БТР перевезуть у місце дислокації "Айдару" під Луганськом на спеціальному транспорті.

«Він буде запакований бронежилетами, продуктами харчування та гуманітарною допомогою для військовослужбовців», – повідомив Романюк.

Бронетранспортер – власність підприємця з села Пістинь Косівського району Петра Третяка.

Два роки тому чоловік придбав БТР на аукціоні у Хмельницькому.

«Він мав іти на металолом, і мені стало його шкода, – розповідає Петро Третяк. – Я сказав, що куплю його, якщо будуть документи. Після цього мені зробили документи на 10 років за дорученням на право продажу. Оформили 2013 роком, хоча БТР виготовлений десь у 80-х роках».

Підприємець придбав бронемашину без бойової башти, у занедбаному стані. Згодом відремонтував її, а як почалися бойові дії на Сході, вирішив подарувати українським військовослужбовцям.

«Я через Інтернет вийшов на Міністерство оборони України з пропозицією передати БТР батальйону «Айдар». Після цього заступник командира батальйону зв’язався з міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом», – розповідає Третяк.

Анушкевичус погодився особисто передати БТР «Айдару».

Зараз, зазначає Петро Третяк, вирішується питання транспортування броньованого автомобіля на Схід.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: