fbpx

У мешканки Долинщини виманили гроші та золоті прикраси, пообіцявши "зняти порчу"

Суспільство 14:40, 30.07, 2014

Мешканка Долинського району постраждала від шахрайок, які пообіцяли "зняти порчу". Дівчина звернулася за допомогою до правоохоронців після того, як власноруч віддала двом незнайомкам чималу суму грошей та золоті прикраси.

Про цей випадок КУРСУ розповіли в СЗГ УМВС в Івано-Франківській області.

У райвідділі міліції дівчина розповіла, що вперше зустріла цих смаглявих жіночок кілька днів тому у Києві, де вона зараз працює. Вони поцікавилися, чи її засмучений вигляд не пов’язаний, бува, з проблемами у сім’ї. Так зав’язалася розмова, під час якої нові знайомі пообіцяли допомогти у вирішенні родинних негараздів. Але для цього їм потрібні будуть кошти. Мешканка Долинського району повідомила, що планує невдовзі відвідати Прикарпаття і тоді привезе гроші та ювелірні вироби. Немовби випадково з намірами дівчини збігалися й плани смаглявок – ті також буцімто невдовзі мали їхати у якихось справах до Івано-Франківська. Долинянка вказала жінкам номер свого телефону, домовившись зустрітися на Прикарпатті.

Запланована зустріч відбулася 29 липня пообіді у місті Долина. 26-річна долинянка за попередньою угодою прийшла до автовокзалу, де її вже чекали. Дівчина передала малознайомим людям 2300 американських доларів та кілька золотих прикрас, сподіваючись, що невдовзі життя її сім’ї налагодиться. І лише за якийсь час, коли шахрайки зникли з її поля зору, обдурена долинянка усвідомила, що її обвели навколо пальця. Спроби самотужки розшукати кривдниць виявилися марними, відтак дівчина змушена була повідомити про злочин працівників міліції. 

Співробітники Долинського райвідділу внутрішніх справ здійснюють оперативно-розшукові заходи, спрямовані на встановлення осіб зловмисниць та їх затримання. За цим фактом відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 190 Кримінального кодексу України (Шахрайство).

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: