fbpx

Мешканці аварійного будинку на Січових Стрільців, де обвалився балкон, вимагають переселення. ВІДЕО

Суспільство 13:56, 10.07, 2018

Зрушили справу з місця ціною життя. Мешканці аварійного будинку на вулиці Січових Стрільців зустрілися із першим заступником міського голови Миколою Вітенком.

Після трагічного випадку, який трапився із їхньою сусідкою минулого тижня, вони, зізнаються, бояться і за свою безпеку. У пам’ятці архітектури обвалився балкон. У той час на ньому перебувала 87-літня пенсіонерка Ніна Петрицька. Від отриманих травм жінка померла в лікарні… Жильці кам’яного "старожила" від початку двотисячних оббивають пороги міської ради. Однак усе, кажуть, безрезультатно, йдеться в сюжеті ТРК "Вежа".

Останні 60 років будинок не знав ремонту. Попри те, що гроші, запевняють мешканці, на це виділялися.

Руйнувати пам’ятку архітектури ніхто не наполягає, пояснюють схвильовані мешканці. Однак жити у ній наразі неможливо. Їхній варіант виходу із непростої ситуації, запевняють, задовольнить обидві сторони конфлікту.

В Івано-Франківську – близько півтисячі пам’яток архітектури місцевого значення, кажуть у міській раді. Сотня будинків офіційно визнані аварійними. Однак серед них немає того, що на вулиці Січових Стрільців. Усе тому, пояснюють чиновники, що досі ніхто не зібрав експертної комісії. Про це повинні були попіклуватися самі мешканці будинку разом зі своїм управителем.

У мерії пообіцяли упродовж тижня зібрати робочу нараду, аби визначити долю старовинного будинку та його мешканців. А тим часом у прокуратурі розпочали кримінальне провадження за фактом обвалу балкона. У зв’язку зі смертю потерпілої його перекваліфікували. Мова йде про службову недбалість, що спричинила тяжкі наслідки.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: