fbpx

Мешканці Більшівцівської ОТГ зібрали понад 17 000 грн на підтримку добровольців

Суспільство 16:44, 25.01, 2017

Громади десяти сіл Більшівцівської ОТГ Галицького району зібрали кошти на придбання необхідних технічних засобів воякам Української Добровольчої Армії.

Голова Більшівцівської ОТГ Василь Саноцький передав 17 252 грн командиру Навчального центру УДА Максиму Швецю (друг Покутяка). Він також висловив щиру подяку воїнам за захист рідної землі, а також побажав щасливого повернення додому з перемогою, пише Galych.com.

Друг Покутяка подякував громаді за підтримку та передав подяку і державний стяг з підписом командування УДА та гаслом "Не сміє бути в нас страху". Він наголосив: 

"Ударна сила добровольців готова в будь-який момент часу нанести відсіч московському окупанту. Кожен ваш добрий вчинок дає нам наснагу до праці над собою і бойової готовності."

Також розповів про нещодавно створений навчальний центр УДА, метою якого є покращення рівня підготовки добровольців.

Несподіванкою стала пожертва у розмірі 1000 грн від ветерана ОУН-УПА з Бурштина пана Романа Німого. Випадково дізнавшись від о. Василя Завірача, який освячував оселі в цей день, про збір допомоги, колишній вояка не замислюючись передав кошти для хлопців. Низький уклін таким людям за їхнє життя і жертовність.

Нагадаємо, УДА досі не є офіційно визнаним формуванням і не отримує жодного забезпечення від держави. Протягом трьох років добровольчу армію забезпечує виключно народ. 
На сьогоднішній день гострою є потреба добровольців у технічних засобах, на які потрібно ще близько 100 тис. гривень. Крім того, постійно триває збір продуктів, побутової хімії, речей повсякденного вжитку, цигарок та ін.

Усі, хто має бажання і можливість долучитись до цієї благородної справи, можуть звернутись у Волонтерську службу УДА за тел. 095 323-50-30, 098 597-30-04.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: