fbpx

Мешканці Брошнів-Осадської ОТГ можуть безоплатно лікуватися у Рожнятівській ЦРЛ

Суспільство 14:28, 05.05, 2018

Голова Брошнів-Осадської ОТГ Назарій Іванів та голова Рожнятівської районної ради Василь Рибчак уклали договір про надання безоплатних медичних послуг жителям об’єднаної громади у Рожнятівській центральній районній лікарні.

Згідно з укладеним договором Рожнятівська ЦРЛ надаватиме вторинну медичну допомогу безоплатно за наявності направлення від медзакладів Брошнів-Осадської ОТГ (Брошнівська міська лікарня, амбулаторія в с. Креховичі та ФАП в с. Кадобна), інформує Брошнів-Осадська об'єднана територіальна громада.

З бюджету Брошнів-Осадської селищної ради ОТГ до бюджету Рожнятівського району будуть перераховувати субвенцію на здійснення видатків комунального закладу "Рожнятівська центральна районна лікарня" за надання медичних послуг жителям Брошнів-Осадської ОТГ. 

За словами головного лікаря Рожнятівської ЦРЛ Віктора Тріща, мешканці об’єднаної громади зможуть безоплатно отримувати медичні послуги включно з медикаментами на невідкладну медичну допомогу, харчування пацієнтів, обстеження згідно з клінічними протоколами (крім комп’ютерної томографії, дороговартісних обстежень та витратних матеріалів на оперативне втручання) та інші послуги.

За принципом "гроші ходять за пацієнтом" реформується медична галузь. Позитивні зміни у сфері медицини Брошнів-Осадської ОТГ розпочалися вже 15 лютого, коли пацієнти за діагностичне обстеження, ліки першої необхідності, рeнтгeнологічні досліджeння у медичних закладах об’єднаної громади уже не платили. Відтак подбали і про "вторинку".

Якщо у Брошнівській міській лікарні не буде певного виду послуг чи медобладнання, Центральна районна лікарня Калуської міської та районної рад, Районна лікарня (вул. Каракая, 25) та Рожнятівська ЦРЛ надаватимуть вторинну медичну допомогу безоплатно за наявності направлення від медзакладів Брошнів-Осадської ОТГ (Брошнівська міська лікарня, Амбулаторія в с. Креховичі та ФАП в с. Кадобна).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: