fbpx

Мешканці Фитькова погрожують протестами, якщо влада не відремонтує аварійний міст. ФОТО

Суспільство 13:37, 02.11, 2018

Погано приварені поручні та згнилі дошки – таким мостом роками змушені ходити жителі Фитькова Надвірнянського району на Прикарпатті. Оминати переправу не можуть: це єдина дорога до школи, магазину та сільради, розташованих на іншому березі річки. Останньою краплею для людей стало падіння двох чоловіків з мосту. Тепер вони відмовляються пускати дітей до школи.

"Спіткнувся об дошки і хотів спійматися об арматуру, вона як поруччя мала бути, але її тоді не було", – розповідає Роман, який впав з мосту і зламав два шийні хребці. 

Кілька днів до цього Василь Яворський йшов до помираючої мами. Чоловік впав і зламав стегно.

Міст з'єднує центральну частину з присілком. Обійтися без переправи селяни не можуть. Найбільше люди бояться за дітей, йдеться у сюжеті ТСН.

До присілку є об'їзна дорога через інші села, але вона фактично непроїзна. Навіть швидка відмовляється їхати. Коли у присілку комусь стає зле, лікарі під'їжджають до містка і чекають. 

Сільська влада нічого зробити не може, бо на паперах містка не існує. Відтак грошей на його ремонт у бюджеті району і ОТГ немає.

Мешканці присілку погрожують перекрити дорогу і перестали пускати дітей до школи за два тижні перед канікулами. Після цього керівництво ОТГ пообіцяло виділити 200 тисяч гривень на міст. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: