fbpx

Мешканці Клузова просять допомоги, щоб вивезти речі з підтоплених будинків. ФОТО

Суспільство 11:42, 29.06, 2018

Мешканці села Клузів Тисменицького району тікають від води, яка наближається до їхніх домівок.

Про це пишуть в оперативному чаті AutoLife IF.

"Хто готовий потратити час, потрібна допомога. Клузів топить, люди тікають та вивозять речі та автомобілі. Вода підходить швидко. 0966194329 (Андрій) він на місці", – зазначають у чаті.

Наразі люди чекають Муніципальну варту або ДСНС для огляду місця.

Як писав КУРС, вчора на території окремих районів Івано-Франківської області був сильний дощ, внаслідок чого підтоплено 79 житлових будинків, 9 адміністративних і виробничих приміщень підприємств та організацій, 54 присадибних ділянки, розміщених в низинних частинах територій. З двох підтоплених житлових будинків та одного мікроавтобуса були евакуйовані чотири особи.

29 червня по області та місту очікується туман з видимістю 100-500 м. Протягом доби очікується дуже сильний дощ, гроза, град, шквалисте посилення вітру 15-20 м/с.

29 – 30 червня в зв’язку з продовженням випадання сильних дощів, місцями дуже сильних, очiкується продовження пiдйому рiвнiв води на річках басейнів Дністра та Пруту на 2 – 3,5 м над передпаводковим. Вода вийде на заплаву на річках Чечва, Сукель, Ворона, у верхів’ї Бистриці Надвірнянської. Можливе затоплення заплави, с/г угiдь, в гiрських та передгiрських районах можливе досягнення вiдмiток початкового затоплення госпоб’єктiв, будинкiв в окремих низькорозташованих населених пунктах. При дуже сильних дощах посилюється можливість формування значного мiсцевого та схилового стоку, в горах утримується загроза утворення селiв.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: