fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • Мешканці села Старий Угринів намагались не допустити Олександра Сича до участі в урочистостях з нагоди дня народження Бандери

Мешканці села Старий Угринів намагались не допустити Олександра Сича до участі в урочистостях з нагоди дня народження Бандери

Політика 16:52, 02.01, 2019

Вчора під час святкування 110-річчя з дня народження Степана Бандери голова облради Олександр Сич зустрівся з групою мешканців села Старий Угринів, які намагалися блокувати дорогу, що веде до меморіального комплексу, та не допустити його участі в урочистих заходах.

Про це Олександр Сич повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці. Вимогою учасників акції було завершення капітального ремонту дороги.

"Вона мала явно виражений політичний замовний характер, оскільки її організаторам достеменно відомо, що згідно з чинним законодавством ремонт та утримання доріг місцевого значення належить до повноважень районної та обласної державних адміністрацій, а коштами дорожнього фонду, які поступають як субвенція з державного бюджету, розпоряджається винятково обласна державна адміністрація. Зрештою, і в тих куцих повноваженнях, якими сьогодні Закон наділяє обласну раду, рішення приймаються колегіально і всім депутатських корпусом, а не одноособово головою обласноі ради. Тож крайнім цинізмом замовників подібних акцій є маніпулювати простими людьми і спрямовувати їх проти голови будь-якого самоврядного органу, незалежно від того, до якої політичної сили він належить і яке прізвище носить", – написав Олександр Сич.

За його словами, голова Калуської РДА п. І. Данів, який ініціював цю зустріч, намагався присутніх переконати у протилежному і покласти відповідальність на обласну раду, депутатом якої від цього виборчого округу він також є, та персонально на голову обласноі ради. 

Після конфлікту Олександр Сич таки взяв участь в урочистостях та опублікував фото на своїй сторінці у Фейсбуці.

1

Читайте також: у Франківську ювілей Бандери перетворили на партійний захід.

"Сьогодні виконую обіцянку, дану учасникам блокування, і подаю голові обласної державної адміністрації пропозицію вжити невідкладних заходів щодо завершення капітального ремонту дороги, що веде до меморіального комплексу Степана Бандери в селі Старий Угринів Калуського району. Відповідне звернення також спрямовую голові Калуської РДА п. І. Даніву з пропозицією відповідно до його повноважень вжити належних заходів для організації капітального ремонту та утримання цієї дороги", – написав Сич.

2

3

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: