fbpx

Мешканці Верховини, яка отруїла своїх дітей, загрожує довічне позбавлення волі

Суспільство 18:13, 06.04, 2016

У середу, 06 квітня, 2016 року, Івано-Франківський міський суд розглянув клопотання, про застосування запобіжного заходу щодо мешканки селища Верховина, 1986 року народження, яку обґрунтовано підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого п. п. 1, 2 ч. 2 ст. 115 ККУ (умисне вбивство двох або більше осіб, малолітньої дитини).

Суд встановив, що 3 квітня підозрювана отруїла своїх дітей. Старшому сину вона дала випити воду, в якій були розчинені таблетки. А молодшому – таблетки, які назвала вітамінами. Від спожитих медичних препаратів у них наступила миттєва смерть, інформує прес-служба Івано-Франківського міського суду.

Суд також взяв до уваги той факт, що підозрювану було госпіталізовано до Івано-Франківської обласної психо-неврологічної лікарні (ОПНЛ) № 3 з діагнозом гострий поліморфний психотичний розлад, суїцидальна спроба. Попри те, що відповідно до довідок, виданих  Верховинською районною поліклінікою, жінка на обліку у лікарів нарколога та психіатра раніше не перебувала.

Наразі підозрювана перебуває на стаціонарному лікуванні в ОПНЛ № 3, можна проводити слідчі дії, і подальшого соматичного та психіатричного лікування вона не потребує. Відтак зараз жінка вже може перебувати в ізоляторі тимчасового тримання.

Суд ухвалив клопотання сторони обвинувачення задовольнити та обрати для підозрюваної, 1986 року народження, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, без визначення грошової застави.

Тримання під вартою підозрюваної здійснювати в Івано-Франківській установі виконання покарань № 12.

Якщо вину підозрюваної доведуть у суді, то їй зарожуватиме покарання у вигляді позбавлення волі га строк від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі.

Нагадаємо, 3 березня о 21.15 у Верховині знайдено мертвими двох дітей.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: