fbpx

Мешканців Івано-Франківська запрошують долучитися до розробки стратегії розвитку міста-2027

Економіка 19:02, 20.07, 2016

В обласному центрі Прикарпаття вперше розробляється довгострокова стратегія розвитку на наступні 10 років. Адже донині від 1999 року місто мало 3 п’ятирічні стратегічні плани. Тепер планування майбутнього Івано-Франківська сягатиме 2027 року.

Цьогоріч розробкою стратегії займається економічний блок Івано-Франківської мерії за участі активної міської спільноти та за допомогою українсько-канадського проекту "Партнерство для розвитку міст" (ПРОМІС). Представники бізнес-середовища та громадського сектору, міські депутати та муніципальні посадовці, науковці увійшли до складу відповідної робочої групи.

Процес творіння стратегії охоплюватиме декілька етапів:

"Зараз ми детально аналізуємо соціально-економічну ситуацію в Івано-Франківську, формуємо профіль громади. Проводимо анкетування у форматі інтерв’ю з керівниками підприємств та підприємцями міста. Також хочемо долучити до розробки стратегії небайдужих містян шляхом проведення опитувань. Таким чином ми зможемо виробити спільне бачення та напрями для розвитку, разом з громадою визначити пріоритетні проекти для реалізації в місті. Окрім того, за іншим напрямом проекту ПРОМІС в місті досліджується місцевий бізнес-клімат з подальшим виробленням рекомендацій щодо його покращення", – пояснює начальник управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківського міськвиконкому Надія Кромкач.

До того ж на етапі стратегічного планування значна увага приділятиметься індикаторам досягнення поставлених цілей. Це слугуватиме основою для подальшого моніторингу діяльності з реалізації запланованих проектів.

"Тому просимо мешканців Івано-Франківська долучатися до розробки стратегії, зокрема брати участь в опитуваннях, подавати свої пропозиції щодо стратегічних напрямів розвитку міста. Зі своєї сторони ми будемо інформувати про нашу роботу в цьому напрямку",  додає Кромкач.

Важливою є думка різних верств – це і бізнес-спільнота, й громадський сектор, і службовці, медики, освітяни, журналісти, науковці, студенти та ін. Питання для обговорення стосуватимуться бачення громади щодо розвитку міста загалом, а також вибору пріоритетних напрямів та проектів для втілення в Івано-Франківську зокрема.

Отже, вже зараз мешканці Івано-Франківська мають змогу висловити свої думки з приводу життєдіяльності міста, заповнивши онлайн-анкету за посиланням:  goo.gl/forms/JfBGYPhRLk5vmznw1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: