fbpx

Міграційна служба попереджає прикарпатців про шахраїв, які пропонують "оформити" біометричні паспорти

Суспільство 12:35, 17.01, 2015

Державна міграційна служба закликає громадян не користуватися послугами сумнівних посередників, які пропонують оформлення біометричних паспортів за підвищеними тарифами.

Про це повідомляє КУРС із посиланням на прес-службу Державної міграційної служби.

"Жодна організація в Україні, окрім Державної міграційної служби України, не наділена повноваженнями щодо оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон", – йдеться в повідомленні.

У міграційній службі повідомляють, що із запровадженням біометричних паспортів активізувалися шахраї та фірми-посередники, які пропонують "прискорити" оформлення біометричного паспорта або ж взагалі оформити цей документ.

"Розцінки на послуги таких посередників коливаються від 1000 гривень і більше. Закінчується це, як правило, у найкращому випадку звичайним оформленням документа у міграційній службі у встановлений законодавством строк, у гіршому – втратою коштів і неотриманням документа", – зазначили у ДМС.

У відомстві підкреслюють, ані міграційна служба, ані ДП "Документ" не співпрацюють з питань оформлення паспорта для виїзду за кордон з жодними приватними компаніями.

Нагадаємо, Державна міграційна служба з 12 січня розпочала прийом документів для оформлення біометричних документів для виїзду за кордон. Вартість паспорта варіюється від 518 до 1028 грн. в залежності від терміновості. На думку експертів, вартість виготовлення бланка паспорта в Україні залишається підозріло високою. Впровадження сталої, захищенної та недискримінаційної процедури видачі біометричних паспортів є однією з вимог ЄС щодо скасування віз для українців. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: