fbpx

Мінімальна зарплата у 2017 році складатиме 3200 гривень

Суспільство 16:58, 26.10, 2016

Кабінет Міністрів ініціював збільшення мінімальної плати у два рази. З 1 січня 2017 року вона становитиме 3200 гривень.

Про це на засіданні уряду повідомив прем’єр-міністр Володимир Гройсман.

За словами Гройсмана, український уряд знайшов можливості збільшити вдвічі мінімальну заробітну плату. Він заявив, що з 1 січня українці будуть отримувати не менше 3200 гривень.

"Ми з вами забезпечимо у країні двократне збільшення мінімальної зарплати. Це означає єдине, що з 1 січня 2017 року жоден громадянин України не буде отримувати менше, ніж 3200 гривень. Це стосується не тільки недержавного сектору, але й державного. Жоден, хто працює сьогодні в бюджетній сфері, не буде отримувати менше, ніж 3200 гривень", – повідомив прем’єр.

Пізніше віце-прем’єр-міністр України Павло Розенко заявив, що Кабмін провів всі розрахунки, необхідні для підвищення пенсій та зарплат українцям. За його словами, основні витрати з держбюджету будуть прив’язані до того, щоб всі представники бюджетної сфери мали заробітну плату не менше 3200 грн.

Розенко пояснив, що відбудеться це за рахунок балансування інших видатків. Він також звернув увагу на представників недержавного сектору. За його словами, він теж має дійти до норми 3200 грн, а не виплачувати заробітну плату у конвертах. Віце-прем’єр-міністр нагадав, що для цього був зменшений розмір єдиного соціального податку.

Зазначимо, що в проекті бюджету 2017 року попередньо закладалась мінімальна заробітна плата у розмірі 1600 гривень. Наразі мінімальна зарплатня в Україні складає 1450 гривень.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: