fbpx

Міністр охорони здоров'я вважає, що на Прикарпатті високий рівень розвитку медицини

Здоров'я 11:16, 23.10, 2015

Перебуваючи на Івано-Франківщині, Міністр охорони здоров'я України Олександр Квіташвілі відзначив високий рівень розвитку медичної галузі області, професійну підготовку до проведення вакцинації проти поліомієліту, а також сприяння роботі медиків місцевої влади.

"До приїзду на Прикарпаття мені телефонували з ЮНІСЕФ, попросили обов'язково сказати добрі слова про організацію системи охорони здоров'я в регіоні, про те, що область першою розпочала імунізацію проти поліомієліту, – зазначив міністр під час зустрічі з головою облдержадміністрації Олегом Гончаруком. – Особливо хотів би подякувати за фінансове сприяння місцевої влади розвитку медицини. У жодній області такого немає".

На зустрічі обговорили питання, що стосувалися окремих аспектів реформування медичної галузі, функціонування лікувальних установ після проведення децентралізації, організації системи надання екстреної допомоги, лікування та реабілітації учасників антитерористичної операції, ефективного використання ліжко-місць, інформаційно-роз'яснювальної роботи щодо вакцинації.   

Голова облдержадміністрації висловив прохання міністру посприяти у тому, щоб на базі вузлової лікарні м. Коломия було створено реабілітаційний центр для учасників АТО.

"Ми готові розгорнути на базі цієї лікарні госпітальний центр, для цього є 150 ліжок, – сказав Олег Гончарук. – Плануємо передбачити кошти у місцевих бюджетах, очікуємо також на допомогу міністерства".

Як зазначалося на зустрічі, на сьогодні в області цього потребують 359 поранених в зоні АТО.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: