fbpx

Міноборони відклало демобілізацію військовиків четвертої хвилі

Суспільство 08:13, 08.02, 2016

Наразі часовий термін звільнення з військової служби бійців четвертої хвилі не визначений. Міноборони обдумує доцільність проводити сьому хвилю часткової мобілізації.

Військовослужбовці четвертої хвилі часткової мобілізації ніяк не дочекаються указу Президента про демобілізацію. Адже призов їх на службу проводився в період січня-квітня минулого року. Отже, демобілізація повинна була розпочатися два тижні тому, пише газета "Експрес".

Тож коли ж чекати "дембель" четвертій хвилі?

"На час мобілізації четвертої хвилі були прийняті зміни до законодавства, – каже Владислав Селезньов, речник Генерального штабу Збройних сил України.  Згідно з ними, місце роботи та середній заробіток за військослужбовцями, призваними за мобілізацією, зберігається до фактичної демобілізації. Ніяких часових обмежень не встановлено. Тобто вважати, що четверта хвиля відслужила рік і може йти додому, не правильно".

Селезньов повідомив, МОБ планує, що демобілізація четвертої хвилі буде відбуватися у березні-квітні. Але знову ж таки усе залежить від ситуації на Сході України. Демобілізації передуватиме указ Президента.

"Стосовно сьомої хвилі, то на березень ми будемо мати дані кампанії залучення військовослужбовців на контрактну службу. Тепер активно закликаємо тих, хто має військову спеціальність, має бойовий досвід, підписувати контракти. Для цього й збільшили грошове забезпечення військовослужбовців. У березні буде зрозуміло, скільки військовослужбовців підписало контракт і які потреби у людях має армія. Виходячи з цього і прийматимуть рішення, чи проводити сьому хвилю часткової мобілізації",  додав Селезньов.
 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: