fbpx

Мін'юст затвердив положення про єдиний реєстр люстрованих чиновників

Суспільство 13:05, 20.10, 2014

Міністерство юстиції затвердило положення про Єдиний державний реєстр осіб, щодо яких застосовані положення закону "Про очищення влади (люстрацію)".

Положення визначає порядок формування й ведення Єдиного державного реєстру люстрованих осіб, а також надання відомостей з нього, пише 5-канал.

У положенні зазначено, що реєстр – це електронна база даних, що містить відомості про осіб, щодо яких застосована заборона на заняття державних посад і звільнених у порядку люстрації.

Функції власника реєстру покладають на департамент кадрової роботи й державної служби. Державному підприємству "Інформаційний центр" Мін'юсту поручається вжити заходів з забезпечення створення програмного забезпечення реєстру.

Департаменту кадрової роботи й державної служби й ДП "Інформцентр" поручається забезпечити впровадження реєстру.

Реєстратором реєстру є Мін'юст, що через департамент кадрової роботи й державної служби вносить або вилучає відомості про люстрованих осіб. Реєстратори реєстру забезпечують відповідність відомостей, внесених до реєстру, цим документам, на підставі яких здійснюється їх внесення.

Право доступу до інформації, що міститься в реєстрі, мають департамент кадрової роботи й державної служби Мін'юсту, головні управління юстиції в Автономній Республіці Крим, в областях, містах Києві й Севастополі через фахівців з питань ведення реєстру.

Реєстратор вносить до реєстру відомості не пізніше, ніж на третій день після одержання відповідних відомостей.

Мін'юст надає безкоштовно виписку з реєстру протягом трьох робочих днів на підставі письмового запиту Адміністрації Президента, апарату Верховної Ради й секретаріату Кабінету Міністрів.

Реєстратор відмовляє в наданні виписки з реєстру у разі відсутності в запитуючих підстав для одержання зазначеної інформації або якщо в запиті про видачу виписки відсутні або нерозбірливо визначені необхідні відомості.

Інформаційна довідка з реєстру безкоштовно надається реєстратором за зверненням фізичної особи (уповноваженої ним особи) на одержання відомостей про себе з реєстру.

Безкоштовний цілодобовий доступ до відомостей з реєстру здійснюється через офіційний веб-сайт Мін'юсту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: