fbpx

Франківська міськрада просить дозволу у Мінфіну позичити півмільярда гривень під 19% річних

Суспільство 12:38, 12.02, 2019

Івано-Франківська міська рада звернулася до Міністерства фінансів України з повідомленням про наміри здійснити запозичення до місцевого бюджету у розмірі 500 млн грн.

Мова йде про запозичення до місцевого бюджету Івано-Франківська в 2019 році у формі випуску облігацій внутрішньої місцевої позики, тобто у бездокументарній формі.

Позичені 500 млн грн планують використати на фінансування заходів з розвитку соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури міста.

Відсоткова ставка за користування залученими коштами має становити 19%. Відсотки за облігаціями погашаються щоквартально. Основна сума боргу має бути погашена протягом чотирьох років – до 30 червня 2023 року.

Заступник міського голови Вікторія Сусаніна наголосила, що здійснити запозичення місто може лише після дозволу Мінфіну.

Міська рада уповноважила Сусаніну здійснювати всі операції, пов’язані з залученням запозичення до міського бюджету, а також подавати та одержувати необхідні заяви, довідки та інші документи та підписувати документи.

Нагадаємо, минулого року Івано-Франківська міська рада залучила 300 млн грн, розмістивши облігації на ПАТ "Фондова біржа ПФТС" під 17,5% річних. Погасити ці облігації міська рада має до 29 червня 2021 року.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: