fbpx

Мільйон гривень і "картки франківця": франківська мерія платитиме Колодіївці за неприєднання до Вовчинецької ОТГ

Суспільство 10:51, 17.01, 2019

Депутати Івано-Франківської міської ради на позачерговій сесії підтримали проект рішення "Про укладання угоди про співпрацю із селом Колодіївка".

За угодою Івано-Франківська міська рада виділить селу Колодіївка Тисменицького району 1,2 мільйони гривень на розвиток. Також мешканці Колодіївки зможуть отримати "картку іванофранківця" та доступ до медичних, освітніх послуг, що надаються у Франківську.

Натомість сільрада Колодіївки не приймає рішень про об'єднання чи приєднання до будь-яких ОТГ без погодження із Івано-Франківською міською радою.

У разі прийняття такого рішення без погодження угода припиняється на наступний день після прийняття рішення. А сільрада протягом 30 днів має повернути місту кошти, отримані в рамках цієї угоди. Мешканці села також не зможуть більше користуватися "картками франківця".

Угода розрахована на 2 роки, з автоматичною пролонгацією ще на два, якщо у сторін не буде заперечень. 

Тепер угоду мають розглянути на сході села та затвердити рішенням сільської ради.

«Подібні угоди ми готові укладати з усіма селами, які входять у перспективний план розвитку Івано-Франківської міської ради. А такі угоди – гарний початок», – наводить слова Марцінківа, його прес-служба.

 

Міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків пояснив, що 20 січня у Вовчинці проведуть громадські слухання про створення своєї ОТГ. Тому місто розпочало переговори із рядом населених пунктів про приєднання їх до Франківська. 

"Ми дійшли згоди, що село Колодіївка має більший намір співпрацювати з Івано-Франківськом",  сказав мер, додавши, що переговори з іншими населеними пунктами тривають.

На переконання Марцінківа, створення великої Франківської ОТГ, до якої увійдуть навколишні села, є оптимальним. Це, за його словами, дасть можливість селам почуватися впевненіше.

Як писав КУРС, 19 січня у Франківську проведуть громадські обговорення щодо об’єднання з Тисменицею та навколишніми селами.

На зборах обговорять питання про можливе створення Івано-Франківської об’єднаної територіальної громади з селами Вовчинець, Угорники, Микитинці, Крихівці, Хриплин, Угринів, Узин, Березівка, Добровляни, Загвіздя, Колодіївка, Підлісся, Підлужжя, Підпечери, Рибне, Черніїв, Чукалівка, Драгомирчани, Лисець, Старий Лисець, Радча, містом Тисмениця.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: