fbpx

Міському голові Франківська стало цікаво заборонити збір коштів у дитячих садочках і школах

Суспільство 22:40, 23.03, 2016

Руслан Марцінків відгукнувся в соцмережі на ініціативу франківців збирати підписи за скасування так званих благодійних внесків у навчальних закладах міста.

Франківська волонтерка Наталія Перцович звернулася в мережі до міського голови Івано-Франківська із запитанням: "Руслан Марцінків, може, нам теж час?" Йшлося про те, щоби Івано-Франківськ перейняв досвід Тернополя, де заборонили збирати кошти з батьків у дитсадках та школах. 

"Збираємо підписи?" – одночасно апелювала до франківців, користувачів мережі, Наталія Перцович. 

"Цікаво! Зробимо!"  відреагував на запитання волонтерки Руслан Марцінків

Що написане, те мусить бути зроблене,  каже народна мудрість. 

Міський голова Тернополя Сергій Надал підписав розпорядження від 05.02.2016 № 11-р "Про впорядкування окремих питань фінансово-господарської діяльності загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладів міста", у якому ідеться про заборону збору коштів з батьків для поточних потреб навчальних закладів. 

Міському управлінню освіти і науки заборонено збирати кошти з батьків учнів загальноосвітніх та вихованців дошкільних навчальних закладів для поточного ремонту та утримання закладів освіти, повідомила прес-служба Тернопільської міськради.

Зобов’язано забезпечити розміщення на сайтах та у загальнодоступних місцях у навчальних закладах інформацію про надходження та використання коштів на утримання та розвиток матеріально-технічної бази навчальних закладів. Згідно з документом, керівники закладів освіти не рідше двох разів на рік зобов’язані звітувати перед громадськістю про використання коштів, що надійшли у заклади.

На останній сесії міської ради було прийнято зміни до бюджету Тернополя на 2016 рік  серед іншого виділено додатково понад 17 мільйонів гривень на сферу освіти міста.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: