fbpx

Міськрада не продовжила "Гаразду" оренду 4 га біля озера

Суспільство 11:09, 11.04, 2017

Депутати Івано-Франківської міської ради проголосували за заперечення у поновленні договору оренди ділянки площею 4 га біля міського озера з ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд".

За рішення про відмову депутатів закликав голосувати міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. 

"Якщо ми зараз не проголосуємо, то оренду цієї ділянки продовжать у суді. Тому прошу, колеги, підтримати мою пропозицію", – сказав Марцінків перед голосуванням.

За рішення проголосували 27 депутатів, фракція БПП "Солідарність" на час голосування вийшла із зали. Залишився тільки Андріан Волгін, який звернувся до Марцінківа з проханням допомогти з'ясувати статус ділянки біля озера площею 0,12 га, на якій будівництво веде наближена до нардепа Юрія Солов'я фірма. 

Голова фракції БПП "Солідарність" у міській раді Петро Шкутяк в коментарі КУРСу поведінку фракції пояснив порушенням процедури голосування. За його словами, депутатам роздали два варіанти рішення – за поновлення оренди і проти поновлення. Депутатам не повідомили, який саме з проектів буде внесено до порядку денного. Крім того, проект рішення не обговорювався на профільній комісії, також не було заслухано орендаря ділянки. "Ми вважаємо, що такі рішення не можна приймати в подібний спосіб, ігноруючи необхідні процедури, – сказав Шкутяк, – тому фракція вийшла, щоб не брати участі в цьому".

Як повідомляв КУРС, керівник ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд-Україна" Костянтин Бородайко дозвіл на оренду земельної ділянки біля озера отримав ще у 2004 році. Лише під тиском громадських активістів влада міста почала робити зусилля, щоб захистити рекраційну зону від забудови.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: