fbpx

Міськрада погодила будівництво школи на місці озера в мікрорайоні "Каскад"

Суспільство 13:43, 31.07, 2018

Депутати Івано-Франківської міської ради затвердили детальний план території для будівництва освітнього закладу в межах вулиць Василя Стуса – 24 Серпня. Окрім того, створено робочу групу, яка має вивчити можливість збереження водойми, де місцеві мешканці відпочивають та ловлять рибу.

Як писав КУРС, у квітні цього року делегація мешканців Каскаду звернулася до секретаря міської ради Оксани Савчук, яка обиралася до міської ради по округу в тому мікрорайоні, з проханням зупинити знищення озера і будівництво на його місці школи.

Також мешканці приходили на земельну комісію  наприкінці квітня з цими вимогами. Тоді секретар комісії Андрій Строїч підтримав людей та рекомендував їм зібрати документи про те, що школа не може бути на місці озера. 

Сьогодні під час внесення проекту рішення про ДПТ у порядок денний сесії мешканець мікрорайону "Каскад" заявив, що люди проти такого будівництва. Учора вони відвідали земельну комісію і подали відповідне звернення.

Міський голова Руслан Марцінків запевнив, що розуміє мешканців, але ставить вище інтереси всього міста.

"Цієї водойми нема в реєстрах. Є застереження, що там може вирости 9-поверхівка. Тому пропонуємо те місце відвести під освітній заклад",  сказав Марцінків.

Секретар міської ради Оксана Савчук наголосила на нагальній потребі в новій школі на Каскаді. 

"Цього року 25 школа набирає сім класів. У другу зміну ходять 3-7 класи. Тобто ваші діти, коли підуть у перший клас, тільки з 8-го класу підуть у першу зміну", – заявила Савчук.

Проект рішення про детальний план території (ДПТ) для будівництва освітнього закладу в межах вулиць Василя Стуса – 24 Серпня депутатам представив директор департаменту містобудування, архітектури та культурної спадщини Орест Кошик.

Після короткого обговорення 27 депутатів підтримали проект рішення. 

Також рішенням міськради створено робочу групу, яка має виїхати на місце і розглянути можливість зберегти озерце. До робочої групи увійшли депутати Віталій Мерінов, Андрій Строїч та Володимир Яблонь. До групи можуть приєднатися й інші депутати.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: