fbpx

Міськрада погодила облаштування скверу на ділянці Бородайка поблизу озера

Суспільство 14:22, 25.04, 2019

Депутати Івано-Франківської міської ради підтримали проект рішення про затвердження детального плану території поблизу міського озера. На ділянці, яка в оренді бізнесмена Костянтина Бородайка, мерія планує облаштувати зелену зону зі скейт-парком, волейбольним полем, тенісними столами. Також там буде капличка і дитячий майданчик.

Перед голосуванням з проекту ДПТ виключили багаторівневу парковку. 

Зранку на сесію міської ради прийшли студенти та мешканці міста з вимогою захистити від забудови ділянку біля міського озера. Марцінків запевнив, що підтримує збереження зеленої зони.

Як писав КУРС, 23 квітня Руслан Марцінків зустрівся з мешканцями вулиць, які живуть неподалік міського озера. Обговорювали, як врятувати від ймовірної забудови земельну ділянку поблизу міського озера площею 4 га, яка перебуває в оренді ТОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд" бізнесмена Костянтина Бородайка. Марцінків заявив на зустрічі, що Бородайко вимагає за неї 2-3 мільйони доларів "відступних", та пообіцяв, що запропонує забудовнику на сесії обміняти цю ділянку на інші.

Костянтин Бородайко у коментарі КУРСу запевнив, що жодних пропозицій від влади до нього не надходило. Він планував будувати на ділянці рекреаційний центр з благоустроєм території.

Нагадаємо, на частині ділянки, яку влада Івано-Франківська "рятує" від забудови, спорудили дерев’яну каплицю та встановили 15 хрестів. На решті території Марцінків обіцяв ініціювати створення скверу імені Героя Небесної Сотні Романа Гурика. Мер запросив мешканців району на сесію, аби "переконати депутатів".

Також вчора представники управління архітектури, дизайну та містобудівної діяльності Івано-Франківської міської ради винесли на засідання комісії з земельних питань проект рішення про затвердження детального плану території (ДПТ) довкола міського озера, куди входить і спірна ділянка. Презентували ДПТ передовсім як проект заради будівництва багаторівневого паркінгу. Комісія не схвалила проекту, а залишила рішення на розгляд міськради. 

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: