fbpx

Міськрада створила тимчасову контрольну комісію, яка займеться забудовою біля міського озера

Політика 11:34, 26.04, 2016

До складу комісії увійшли представники фракцій міської ради та громадські активісти.

На сесійне засідання прийшли з десяток активістів ініціативи "Вільне озеро", які напередодні запрошували міську громаду долучитися до їхньої акції з тиску на обранців. Активісти одягли футболки з написом "…Вам, а не будівництво біля озера". 

Громадський діяч Тарас Случик запропонував сесії створити тимчасову контрольну комісію, яка займатиметься проблемою забудови біля міського озера, яка, на переконання активістів, здійснюється з порушеннями. Напередодні створення такої ТКК підтримала земельна комісія міськради.

Міський голова Руслан Марцінків повідомив активістів, що питання, яке їх хвилює – запропонований компанією "Вамбуд" компроміс у конфлікті довкола будівництва в районі вул. Ленкавського, у порядку денному немає. Але підтримав пропозицію активістів і запропонував внести її до порядку денного сесії. 

"Якщо навіть депутати ухвалять рішення, я накладу вето. Я категорично проти будь-якої забудови озера",  заявив Руслан Марцінків.

Питання створення тимчасової контрольної комісії голосували. До складу ТКК запропонували включити депутатів від кожної фракції ("Самопоміч" – Ігор Корсун, БПП "Солідарність" – Володимир Балагура, "Свобода"  Андрій Строїч, "Батьківщина" – Василь Ревчук, УКРОП – Віталій Мерінов, голова комісії), а також активістів Тараса Случика, Наталію Сербин, Дениса Квасова, Наталію Голомідову. За створення комісії проголосували 38 депутатів з 42, зокрема і депутат від БПП, директор фірми "Вамбуд" Микола Ковальчук.

Як писав КУРС, будівельна компанія "Вамбуд" планує продовжити будівництво на вулиці Ленкавського поруч із міським озером. Зокрема, по вулиці Ленкавського, 17-г, де вже майже завершена перша багатоповерхівка, будівельна компанія планує завершити ще дві. Будова викликала чималий резонанс: громадські активісти вимагають зберегти ділянку як зелену зону.

Тоді "Вамбуд" запропонував компроміс: компанія готова повернути у власність міста 0,8 га і за власні кошти облаштувати на цій площі сквер, дитячі майданчики і міні-футбольне поле. Раніше, 8 квітня, виконком підтримав цю пропозицію, в тім числі і сам Руслан Марцінків. Раніше директор ПП "Вамбуд" Микола Ковальчук також заявив про відмову від участі в забудові сусідньої ділянки площею 4 га, яку орендує компанія "ТзОВ "Розважально-відпочинковий центр "Гаразд". Активісти "Вільного озера" пропозицію "Вамбуду" відкинули і оголосили в соцмережах збір підписів проти забудови. Тепер компромісне рішення у конфлікті має виробити контрольна депутатська комісія. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: