fbpx

Мешканці скандальної новобудови на Мазепи, 35-а попередили, що закидають членів виконкому тухлими яйцями. ВІДЕО

Суспільство 18:09, 16.06, 2015

В Івано-Франківську мешканці будинку по вулиці Мазепи, 35-а вкотре марно вимагали у міського виконавчого комітету присвоїти поштову адресу їхньому будинку. Міськвиконком учетверте відклав рішення. Раніше міська рада визнала новобудову незаконною.

На попередньому засіданні міськвиконкому секретар міськради Микола Вітенко аргументував відмову прийняти рішення відсутністю міського голови. Цього разу Віктор Анушкевичус був присутній, декларував свою позицією, кілька разів ставив на голосування питання про те, щоби розглянути присвоєння поштової адреси будинку на Мазепи, 35-а, проте так і не зміг переконати членів виконкому внести його до порядку денного.

Порядок денний виконкому формував заступник міського голови Зіновій Фітель. Він передбачив розгляд питання на наступному засіданні виконкому.

Мешканці будинку нагадали, що тричі приходили на виконком, і відзначили, що не погоджуються більше чекати. Люди звернулися до членів виконкому з проханням терміново розглянути їхнє питання. З’ясувалося, що перед засіданням виконкому вони побували в мера і той висловив їм свою підтримку.

“Моя позиція  люди не мають бути заручниками, незважаючи на популізм і політику”, – висловився міський голова на виконкомі.

“Не футболити людей” просив і забудовник Василь Друк, директор фірми “Галицький двір”, який також прийшов на засідання.

1

“Це Прут затіяв усю цю катавасію проти мене. І ви це знаєте, а заручниками робите людей. Не футбольте людей! Маєте претензії до мене з Прутом, то тягайте нас по судах. Людей лишіть у спокої!” – емоційно звернувся забудовник до членів міськвиконкому.

“Хто з вас пропише мене у своїй квартирі, щоби моя донька отримала паспорт?”  збентежила чиновників мешканка Мазепи, 35-а пані Оксана. Жінка з родиною переїхала до Франківська з Маріуполя і купила квартиру в злощасній новобудові.

Представники прокуратури повідомили, що є рішення Івано-Франківської міської ради про визнання будівництва на Мазепи, 35-а самочинним, відтак вони рекомендувати виконкому утриматися від прийняття рішень по споруді до завершення справи в судах. Днями прокуратура у відповідь на лист міського голови вступила у судові справи по цьому будинку, які слухаються в господарському та адміністративному судах Івано-Франківська.

Щоби “погасити” скандал, міський голова оголосив, що виносить на попередній розгляд питання про присвоєння новобудові поштової адреси. Попереднє обговорення мер призначив завтра о 16.00 у себе – в закритому від преси режимі за участю членів виконкому, управління архітектури, земельного відділу, юристів та мешканців будинку.

Мешканці неузаконеної багатоповерхівки пообіцяли на наступне засідання виконкому прийти зі сміттєвими мішками і тухлими яйцями і пустити їх в хід, якщо виконкомівці голосуватимуть так, як сьогодні.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: