fbpx

Міський центр дитячої та юнацької творчості відзначив 75-річчя

Суспільство 20:33, 23.04, 2015

Івано-Франківський Центр дитячої та юнацької творчості відсвяткував свій 75-річний ювілей грандіозним концертом "Феєрверк талантів" в Обласній філармонії.

Перша згадка про заклад під назвою Будинок школяра  датується груднем 1939 року. Тоді тут діяло всього 8 гуртків естетичного та технічного спрямування, які охоплювали навчанням понад 160 гуртківців. У роки війни діяльність закладу була призупинена і лише в серпні 1944 – знову відновлена під назвою Палац піонерів. В перші післявоєнні  роки тут діяло 8 гуртків естетичного і технічного спрямування, які охоплювали навчально-виховним процесом понад 160 вихованців.

У 1964 році у зв’язку з перейменуванням міста Станіслава на Івано-Франківськ заклад отримує назву Івано-Франківський будинок піонерів та школярів. В 1990 році заклад був названий Центром дитячої творчості, а згодом  його перейменовано на міський Центр дитячої та юнацької творчості.

На сьогодні МЦДЮТ – складний і потужний механізм. Тут займаються понад 2 тис. дітей у 52 колективах, працює 65 викладачів. Діяльність МЦДЮТ давно вийшла за межі історичного приміщення по вул. Січових Стрільців, чимало гуртків працює на базі 14 шкіл міста (зокрема "Школа мистецтв" у ЗШ №23), 6 клубів за проживанням, підліткових клубів,  Центру патріотичного виховання ім. С. Бандери, Краєзнавчого музею. Центр надає комплексну додаткову освіту у сфері художньо-естетичної творчості. Активно діють хореографічні, музичні, образотворчі, літературні та драматичні гуртки. Старшокласників, котрі цікавляться громадською діяльністю, об’єднує "Євроклуб". Звичайно, така плідна робота неможлива без співпраці з школами міста, управлінням культури, громадськими організаціями.

Радість святкування свого 75-річчя міський Центр дитячої та юнацької творчості розділив з усіма, кому не байдужа його історія: батьками, вихованцями, випускниками, педагогами, містянами. Безліч добрих теплих слів, спогадів, відзнак та подарунків від випускників, влади, представників громадськості, батьків та ветеранів праці закладу. Особливо приємним подарунком стало відеовітання актора, "Голосу Майдану", міністра культури (2014 р.) Євгена Нищука.

Переповнена зала понад 3 години насолоджувалася номерами найкращих колективів центру: ЗХАНТ "Радість", АБТ "Ритм-Престиж", АЕСТ "Медитація", новоствореного колективу народного, сучасного та народного танців, хору хлопчиків та юнаків, вокального ансамблю "Пташка", "Зорецвіт", колективу ударних інструментів, класичного інструментального ансамблю, естрадно-інструментального та вокально-інструментального ансамблю, групи "Лід і вогонь",  тудії вокального мистецтва "Сопрано", "Сопілочка" та інших.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: