fbpx

Міст на Пасічну буде проектувати компанія, яку підозрюють у тендерних махінаціях і розкраданні

Суспільство 18:42, 08.03, 2017

Управління капітального будівництва Івано-Франківського міськвиконкому уклало договір з ТОВ "Львівський будівельний холдинг" на виконання проектних робіт з будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська в районі вулиць Хіміків – Надрічна.

Договір, за даними системи публічних закупівель Prozorro, підписаний 1 березня цього року.

Загальна вартість замовлених УКБ робіт складає 1,473 млн гривень. До початку робіт УКБ зобов’язане перерахувати виконавцю аванс у розмірі 30% від суми договору.

ТОВ "Львівський будівельний холдинг" має виконати проектні роботи до 10 квітня 2017 року.

За даними системи Youcontrol, "Львівський будівельний холдинг" належить Володимиру Вдов'яку. У львівських ЗМІ фірма має репутацію "тендерних махінаторів", які регулярно отримують мільйонні підряди з бюджетів різних рівнів, розігруючи тендери у змові з пов'язаними компаніями. Однак "Львівський будівельний холдинг" відомий не тільки сумнівними перемогами на тендерах, а й зривом замовлених робіт. 

Так, у 2015 році фірма отримала близько 5 млн грн на реконструкцію школи в Дрогобичі, однак роботу не виконала. Скандальну ситуацію розглядали на засіданні депутатської комісії з питань будівництва Львівської обласної ради. Дрогобицькій міській раді комісія рекомендувала розірвати договір з фірмою і звернутися до господарського суду, а також прокуратури з повідомленням про ознаки нецільового викристання (розкрадання) бюджетних коштів. 

Це не єдиний випадок, коли "Львівський будівельний холдинг" підозрюють у нецільовому використанні і розкраданні. У вересні 2016 року Головне управління Національної поліції у Львівській області розпочало провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 КК України – Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем (ч. 3 – дії, вчинені повторно або за попередньою змовою групою осіб). Йдеться про кошти, які отримав "Львівський будівельний холдинг" на роботи з каналізування низки мікрорайонів у місті Городок, реконструкцію Народного дому у селі Пониковиця, будівництво туристичної дитячої бази у Львові та ще ряду об'єктів у Львівській області. 1 березня 2017 року Галицький районний суд Львова задовольнив клопотання прокурора і слідчих національної поліції про дозвіл на вилучення документів і речей ТОВ "Львівський будівельний холдинг". 

Цікаво, що попри численні перемоги на тендерах "Львівський будівельний холдинг" має фінансові проблеми: у 2016 році компанія не розрахувалася з львівськими комунальниками за роботи з озеленення скверу на суму 168 тис. грн. Комунальники домоглися виплати через суд, причому холдинг клопотав про зменшення штрафних санкцій "у зв'язку з важким матеріальним станом". 

Раніше КУРС повідомляв, що голова Івано-Франківської облдержадміністрації Олег Гончарук схвалив проектну документацію будівництва моста через річку Бистриця Солотвинська та транспортної розв'язки в районі вулиці Хіміків – Надрічна в Івано-Франківську. 

Нагадаємо, 6 травня у Франківську урочисто заклали камінь під будівництво нового моста через Бистрицю Солотвинську до мікрорайону "Пасічна". Вартість будівництва оцінювали у 200 млн гривень. Франківці вже обрали назву для мосту.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: