fbpx

"Місто героїв і понятих": у галереї "Арт на Мур" Богдан Томенчук зібрав франківців на вірші. ФОТО, ВІДЕО

Культура 18:08, 10.11, 2016

Презентація книги прикарпатського поета, лауреата премії імені В. Чорновола, директора Івано-Франківського регіонального центру оцінювання якості освіти Богдана Томенчука відбулася сьогодні у фортечній галереї "Бастіон".

Автор багато читав з нової збірки "Місто героїв і понятих" – любовну та громадянську лірику, філософську поезію.

Нагадаємо, перша презентація книги відбулася в Івано-Франківську 20 жовтня і зібрала офіційних осіб та "вершки" франківської спільноти. 

Читайте: "Затиснутий у кулак біль", – Богдан Томенчук представив франківцям нову книгу "Місто героїв і понятих". ФОТО, ВІДЕО

У галерею "Арт на Мур" франківці зійшлися слухати поезію – серед слухачів Богдана Томенчука було більшість студентства. Так, як йому властиво, поет перекидав містки між двома світами  життя і смерті,  і рядки його віршів торкали слухачів, зволожували їхні очі.

В ці дні у "Бастіоні" проходить виставка "Сторінками української книги", і серед акцій на підтримку книжкової виставки  ряд презентацій. Зокрема, і презентація збірок поезії Богдана Томенчука. Свого друга незмінно, як і на інших презентаціях, супроводжував виконавець співаної поезії Ігор Гриник – бард виконує пісні на вірші Томенчука з усіх чотирьох його книг. 

КУРС писав, що попередня книга "Сезон ненаписаних віршів" Богдана Томенчука, де превалювала любовна лірика, презентувалася у Франківську також 20 жовтня, але рік тому. 

Читайте: "Хотів бути єдиним, а став просто 200-им", – вийшли ненаписані вірші Богдана Томенчука

Вірш "Хотів бути єдиним, а став просто 200-им" з тієї збірки Ігор Гриник також поклав на музику.

На завершення вечора автор розіграв серед присутніх п'ять своїх книг – оскільки всі "книжкові" заходи у "Бастіоні" проходять на відзначення Року Франка, то слухачі мали змогу взяти участь у своєрідній вікторині. Богдан Томенчук запропонував відповісти на ті ж запитання, які вдібрали як найкращі для онлайн турніру "Нам пора для України жить". 

Читайте також: Визначили автора кращого запитання на всеукраїнський конкурс про Франка, який отримає 2000 гривень

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: