fbpx

Місто говорить: франківців спитали, чи могли б вони прожити без телевізора. ВІДЕО

Суспільство 22:32, 27.01, 2016

Франківці визнають значну роль телебачення у власному житті, однак запевняють, що не втрачають здатності думати самостійно і могли б обійтися без телевізора.

Сьогодні, 27 січня, день народження телевізора. У цей день в 1926 році публічно продемонстрували пристрій для передачі і прийому телезображення. У Лондоні шотландець Джон Лоджі Берд показав перший телевізор. Це був механізм з дисками, що оберталися, сканували рухоме зображення і перетворювали його в електричний сигнал, що передавався по кабелю до спеціального екрана. Зображення на ньому було чорно-білим. Перша в історії "телепрограма" Берда показала голови двох ляльок, якими винахідник сам рухав перед камерою. У 1928 році Берд провів трансатлантичну трансляцію телезображення з Лондона до Нью-Йорка і цього ж року представив систему кольорового телебачення. А потім… потім телебачення змінило світ. 

З цієї нагоди КУРС звернувся до мешканців Івано-Франківська з питанням, чи могли б вони прожити без телевізора і яке значення має телебачення в їхньому житті. 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: