fbpx

Місто викупить мережі СТЕКу

Суспільство 12:32, 05.09, 2018

Міський голова Руслан Марцінків пообіцяв за три роки переключити до комунальних котелень усіх абонентів СТЕКу.

Сьогодні в Івано-Франківській міськраді підписали меморандум про співпрацю, завдяки якому "Теплокомуненерго" отримує в оренду мережі СТЕКу з подальшим правом викупу. СТЕК, у свою чергу, зобов'язується протягом цих трьох років якісно надавати послуги теплопостачання.

Про це у мережі Фейсбук повідомив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків.

"Такий амбітний план має наше місто. Бо, як показали останні роки, надіятись не приватника в питаннях опалення годі. Не раз споживачі СТЕКу залишались без тепла, коли решта міста його вже отримувала. Давати фінансові дотації чи ще якось допомагати бізнес-структурі міська влада не має права. Тому єдиним варіантом врятувати мешканців від неякісного теплопостачання стала саме ініціатива міста поступово переключити всіх абонентів",  пише Марцінків.

Для цього місто планує реконструювати дві котельні та побудувати ще 4. У найближчій перспективі  котельня на вул. Незалежності, 95 Толстого, 4, на вул. Матейка, 34а.

Мер зазначає, що самотужки місто не потягне такі фінансові витрати, тому, очевидно, будуть заручатись підтримкою іноземних фондів, грантодавців та ЄБРР, яке вже допомагає модернізувати франківські котельні.

"Це нелегкий шлях, він дуже вартісний і, можливо, є наймасштабнішим проектом міста такого типу за останні 30-40 років. Але цей шлях єдиний, якщо ми хочемо гарантувати франківцям якісні базові послуги", – написав Марцінків.

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: