fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Економіка
  • Плати за патенти на підприємницьку діяльність поповнили місцевий бюджет Тисмениччини на понад півмільйона гривень

Плати за патенти на підприємницьку діяльність поповнили місцевий бюджет Тисмениччини на понад півмільйона гривень

Економіка 20:40, 29.09, 2014

З початку поточного року платники збору за провадження деяких видів підприємницької діяльності сплатили до місцевих бюджетів району 510,7 тис. грн, що на 38,5 тис. грн більше аналогічного періоду минулого року.

84,2% у надходженнях збору займає діяльність у сфері торговельної діяльності та ресторанного господарства. Про це повідомив начальник Тисменицької ОДПІ Степан Негрич.

Зазначимо, відповідно до ст. 267 Податкового кодексу України ставки збору за провадження торговельної діяльності та з надання платних послуг встановлюються сільськими, селищними та міськими радами з розрахунку на календарних місяць у відповідному розмірі від мінімальної зарплати, яка на 1 січня 2014 року складала 1218 грн.

Підпунктом 267.3.2 ПКУ ставки збору за провадження торговельної діяльності (крім провадження торговельної діяльності нафтопродуктами, скрапленим та стиснутим газом із застосуванням пістолетних паливно-роздавальних колонок на стаціонарних, малогабаритних і пересувних автозаправних станціях, заправних пунктах) та діяльності з надання платних послуг встановлюються в таких межах:

– на території райцентрів – від 0,04 до 0,2 МЗП (від 49 грн до 244 грн);

– на території інших населених пунктів – від 0,02 до 0,1 МЗП (від 24 грн до 122 грн).

При здійсненні продажу нафтопродуктами, скрапленим та стисненим газом на стаціонарних, малогабаритних і пересувних автозаправних станціях, заправних пунктах максимальна ставка торгового патенту становить 487 грн на місяць.

Сплата за патент з провадження торговельної діяльності (крім торговельної діяльності з придбання короткотермінового торгового патенту), діяльності з надання платних послуг, здійснення торгівлі валютними цінностями – проводиться щомісяця не пізніше 15 числа, який передує звітному місяцю.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: