fbpx

Місяць профілактики меланоми: франківців запрошують безкоштовно перевірити родимки

Здоров'я 20:01, 22.04, 2019

Протягом травня лікарі проведуть кілька соціальних заходів, спрямованих на раннє виявлення онкологічних захворювань шкіри мешканців та гостей м. Івано-Франківська.

Серед заходів – безкоштовні обстеження пацієнтів міської дитячої лікарні, пологового будинку, учнів загальноосвітніх шкіл, студентів вишів та три дні безкоштовної діагностики родимок та інших новоутворів шкіри всім охочим на Вічевому майдані.

Основний захід відбудеться 9, 10 та 11 травня – з 10 до 18 години на Вічевому майдані м. Івано-Франківська (дві білі палатки з написами «Здорова шкіра. Перевір родимку» та «Дерматолог/ венеролог. Перевір себе та знай більше») буде проводитись огляд родимок з використанням спеціального оптичного приладу – дерматоскопа. Також в ці дні всі охочі можуть безкоштовно проконсультуватися з лікарями з приводу хворіб шкіри та інфекцій, що передаються статевим шляхом.

Також заплановані такі заходи:

2 травня (09:00-17:00 год.) у Міській дитячій клінічній лікарні (вул. Чорновола, 44) відбудеться огляд пацієнтів лікарні, огляд дерматолога;

6-7 травня та 14-17 травня у школах Івано-Франківська за згодою батьків оглядатимуть учнів;

13 травня (9:00-17:00) в Івано-Франківському міському клінічному пологовому будинку оглянуть пацієнтів лікарні;

20-24 травня – огляд та інформування студентів найбільших вищих навчальних закладів Івано-Франківська.

Меланома – це пухлина, яка не становитиме загрози життю, якщо її вчасно виявити. Для того, щоб її виявити, достатньо періодично проходити огляд у лікаря, який перевіряє родимки, чи вони не почали перероджуватися у злоякісну пухлину. Така перевірка є абсолютно безболісною та триває всього декілька хвилин: лікар оглядає родимку спеціальним мікроскопом, який виявляє небезпеку.

Обстеження проводять лікарі клініки «БРАСС. Здорова шкіра» (лікар-дерматолог Гриник Христина Володимирівна, лікар-хірург Колодій Дмитро Ярославович, лікар-дерматовенеролог Ковалюк Андрій Михайлович, лікар-дерматовенеролог Басюк-Луцька Оксана Євгенівна), лікарі-онкохірурги Обласного Прикарпатського Клінічного Онкологічного Центру (Лозинський Андрій Ярославович, Гуменюк Ілля Богданович) та лікарі КНП «ЦПМКДД» (лікарі-онкологи Угрин Юлія Петрівна, Івасишин Михайло Васильович, лікар-дерматовенеролог Бейлах Олег Володимирович).

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області! 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: