fbpx

Франківщина підписала угоду про співпрацю з канадською провінцією Альберта

Політика 09:58, 27.10, 2017

Перший заступник голови ІФ ОДА Марія Савка та міністр економічного розвитку й торгівлі Альберти Дерон Білоус підписали Угоду про міжрегіональне співробітництво між Івано-Франківською областю та провінцією Альберта.

Марія Савка зазначила, що в Івано-Франківської області з провінцією Альберта дуже добрі давні зв'язки і сьогоднішня зустріч та Угода сприятимуть їхньому подальшому зміцненню.

"Нам надзвичайно добре працювати із провінцією Альберта і Канадою в цілому. Кожен десятий мешканець Альберти має українське коріння, і я переконана, що у нас є спільний погляд, як розвиватися у цьому світі. Напевно, цей світогляд дозволив Канаді разом із Польщею визнати незалежність України. Ми постійно відчуваємо вашу підтримку у нелегкий час, коли ми захищаємося від російської агресії. Наші міжрегіональні відносини почалися з серпня 2004 року, коли було підписано меморандум про наміри співпраці. З того часу було зроблено багато добрих справ. Не можу не сказати про бізнес-форуми, які були проведені в Едмонтоні та в Івано-Франківську", – сказала Марія Савка.

Дерон Білоус зауважив, що йому дуже приємно представляти Канаду, та запевнив, що уряд Альберти і уряд Канади одностайно підтримують Україну. 

"Хоча це моя перша поїздка в Івано-Франківськ, але я знаю про довгу співпрацю між нашими двома адміністраціями. Дуже вдячний за можливість подальшої співпраці і розвитку нашої кооперації. Сьогоднішня зустріч є для мене і Джесіки Літвуд особлива. Ми двоє маємо українське коріння, і хоч ми вперше в Україні, це відчувається, ніби повернення додому. Ми дуже тішимося, що зараз на території Альберти проживає понад 360 тисяч корінних українців. Ми дуже раді сьогодні підписати угоду і продовжити наші стосунки",  сказав Дерон Білоус.

Білоус зазначив, що сьогоднішнє підписання Угоди  це свідчення доброї і довготривалої співпраці Івано-Франківська і Альберти.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: