fbpx

Міжнародна конференція "Європа Карпат" у лютому 2019 року пройде в Буковелі

Суспільство 12:02, 06.09, 2018

В рамках XXVIII Міжнародного економічного форуму, який відбувається у Криниці-Здруй, що в Республіці Польща, народний депутат України Олександр Шевченко зустрівся з керівником польського Парламенту – Маршалком Сейму Польщі Мареком Кухцінським. Під час зустрічі вони попередньо домовились про проведення великої Міжнародної конференції "Європа Карпат" у Буковелі.

Традиційний майданчик спілкування керівників парламентів, урядовців, парламентарів, науковців з цілої Європи пройде в лютому 2019 року.

"Буковель буде ще однією сходинкою єднання європейських народів. Ця конференція в Україні проводитиметься вперше, і я переконаний, що вона стане початком великої співпраці політиків, науковців та інших експертів з цілої Європи. Це стане додатковим поштовхом до того, що наша держава буде потужною країною, одним з лідерів в європейській сім’ї народів", – зазначив народний депутат України Олександр Шевченко.

1

Конференція присвячена перспективам розвитку Карпатського регіону. Вона є одним з важливих комунікаційних майданчиків, який дає змогу торкнутися проблем, що існують в спільному географічному європейському регіоні, а також знайти шляхи їх вирішення.

Це майданчик обміну поглядами та ідеями щодо спільних дій для розвитку як країн Карпат, так і цілої Центрально-Східної Європи. У цьому заході традиційно беруть участь Україна, Румунія, Польща, Словаччина, Чехія, Угорщина, Сербія, Молдова та інші. Щорічно гостей приймають польські міста. Але наступного року відкривається можливість і Україні прийняти впливових діячів Старого Світу.

"Пропозиція організувати конференцію у Буковелі є дуже хорошою, адже це місце дозволить відчути дух Карпат зсередини", – говорить Маршалек Сейму Польщі Марек Кухцінський.

В рамках самої конференції відбудеться колегіум, присвячений співпраці університетів карпатського регіону.

"Прикарпатський національний університет є одним з ініціаторів цього проекту, тож буде створений окремий панельний блок, присвячений саме ролі університетів для розвитку регіону. Прикарпатський національний університет тісно співпрацює з Варшавським національним університетом. Зокрема, спільно реалізовується проект відновлення астрономічної обсерваторії на горі Піп Іван. Є зацікавленість й інших національних університетів долучитися до проекту. Це буде одна з найбільших наукових інституцій на висоті понад дві тисячі метрів у Центральній Європі, що дасть можливість розвинути регіон як екологічний, економічний та культурний центр", – каже ректор ПНУ ім. Василя Стефаника Ігор Цепенда.

Наразі Україна – єдина країна Карпатського регіону, яка не є членом Європейського Союзу. Та попри все вона володіє потужним економічним потенціалом. Проведення у Буковелі конференції дасть можливість утвердити державу як інвестиційно привабливу, культурну, сильну та багату країну.

На правах реклами

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: