fbpx

Молодь зі Слов'янська та Краматорська приїхала на Прикарпаття, щоб розвінчати міфи про УПА та бандерівців

Суспільство 12:10, 13.10, 2014

Школярі та студенти з Краматорська, Слов’янська, Артемівська приїхали до Івано-Франківська, щоб розвінчати міфи про УПА та познайомитися з тими, хто справді боровся за незалежність України.

Всеукраїнська молодіжна організація "Студентське братство" спільно з Івано-Франківською ОДА презентували молодіжну волонтерську мандрівку "Схід і Захід разом: зустріч школярів з героями документальних фільмів".

Член правління ВМГО "Студентське братство" Уляна Ковальчук розповіла, що сьогодні на Прикарпаття приїхали юні "східняки", щоб зустрітись з героями документальних фільмів про борців за свободу, людську гідність та права людини. Зокрема, гості зі Сходу в селі Яблуниця зустрінуться з головною героїнею фільму "Я і є Вона" Василиною Іванишин, дружиною провідника загонів УПА на Прикарпатті Кирила Кравчука з позивним Жубар.

Речниця ВМГО "Студентське братство" Євгенія Кравцова, студентка Слов’янського педуніверситету, розповіла, що брала участь у підготовці фільму "Я і є Вона". Євгенія також повідомила, що на основі фільму будуть розроблені спеціальні уроки для шкіл Донбасу. Вони повинні зруйнувати радянські міфи та сприяти взаєморозумінню мешканців Сходу та Заходу України.

Заступник голови Івано-Франківської ОДА Сергій Адамович зазначив, що "Студентське братство" робить надзвичайно важливу роботу, проводячи обмін між студентами східних та західних регіонів. Саме такі обміни, на думку Адамовича, повинні розвінчати фобії східних українців щодо західних і навпаки.

Презентація фільму «Я і є Вона» відбулася сьогодні о 12 годині в обласному ліцей-інтернаті, після презентації гості з Краматорська та Слов’янська відправляться у село Яблуниця, в котрому проживає головна героїня фільму Василина Івасишин.

Довідково: Фільм В'ячеслава Бігуна "Я і є Вона" – неймовірна історія української партизанки. У фільмі гуцулка Василина  дружина провідника, яка пережила три смерті, вперше переповідає свою історію для громади. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: