fbpx

Молодий прикарпатський науковець отримав президентський грант на дослідження у галузі лінгвістики

Суспільство 10:43, 17.07, 2018

Учора Президент України Петро Порошенко підписав розпорядження №105/2018-рп, згідно з яким 62-м молодим українським ученим призначено гранти Президента України на 2018 рік для підтримки наукових досліджень.

У числі вчених – кандидат філологічних наук, докторант Державного вищого навчального закладу "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника" Олексій Воробець. Грант науковець отримав для проведення дослідження "Семантичний синтаксис української мови: транслінгвістичний аспект".

Зазначимо, що гранти призначені відповідно до статті 1 Указу Президента України від 9 квітня 2002 року № 315 "Про додаткові заходи щодо підтримки молодих учених" (зі змінами, внесеними Указом від 16 травня 2008 року № 444) та Указу Президента України від 24 грудня 2002 року № 1210 "Про Положення про порядок надання грантів Президента України для підтримки наукових досліджень молодих учених".

Довідково:

Воробець Олексій Дмитрович – кандидат філологічних наук, викладач. 

У 2008 р. закінчив польське відділення Інституту філології ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника", здобувши кваліфікацію "філолог, викладач польської мови та літератури, української мови та літератури".

З 2008 по 2011 р. навчався в аспірантурі з відривом від виробництва на кафедрі загального і германського мовознавства ДВНЗ "Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника". У 2012 році захистив кандидатську дисертацію і здобув науковий ступінь кандидата філологічних наук зі спеціальності "Українська мова".

У 2012 році став помічником ректора Прикарпатського університету.

З вересня 2013 р. – викладач кафедри філології та методики початкової освіти. Член редакційної колегії наукового збірника Studia Ucrainica Varsoviensia (кафедра україністики, Варшавський університет, Республіка Польща).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: