fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Стиль життя
  • Молитва з Блаженнішим Святославом, моделювання 3D Франківська та велопоїздка до Козакової долини: як провести вихідні у Франківську

Молитва з Блаженнішим Святославом, моделювання 3D Франківська та велопоїздка до Козакової долини: як провести вихідні у Франківську

Стиль життя 07:58, 28.04, 2018

Останні квітневі вихідні подвояться завдяки травневим святам. Добра нагода зірватися у кількаденну подорож. Як мінімум – вибратися на природу та посмакувати шашликом з друзями чи рідними. А якщо поїздок не плануєте, то пропонуємо варті уваги події й атракції у Франківську.

Наблизитись до духовності

У суботу, 28 квітня, в Івано-Франківську, з нагоди відзначення 125 років з дня народження єпископа Української Греко-Католицької Церкви блаженного священномученика Симеона Лукача, відбудеться презентація однойменного фільму.

Містяни матимуть нагоду наново відкрити, а, можливо, й познайомитись із близьким нам по духу блаженним Симеоном Лукачем. На прем'єру стрічки завітає Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав, а також творці фільму.

"Ми мали можливість запросити знімальну групу з Києва. Журналісти деякий час з нами пожили, поспілкувалися з тими людьми, які знали Симеона Лукача. З людьми, які живуть його пам’яттю, для яких він хрестив дітей, сповідав", – розповів отець Ярослав Середюк, парох храму Святих апостолів Петра і Павла с. Старуня.

Показ фільму розпочнеться о 15:00 год. в приміщенні кінотеатру "Люм'єр".

1

А ввечері, 28 квітня, у храмі Святих апостолів Петра і Павла с. Старуня відбудуться нічні чування, які очолить Єпарх Чернівецький Владика Йосафат Мощич.

Початок о 18:00 год.

 

Помолитися разом із Блаженнішим Святославом

У неділю до рідного села блаженного Симеона Лукача завітає Патріарх Святослав. Тож доведеться відправитися у храм Святих апостолів Петра і Павла с. Старуня Богородчанського району.

В рамках візиту Предстоятель УГКЦ очолить Архієрейську Божественну Літургію, а опісля відкриє музей "Блаженного священномученика Симеона Лукача та підпільної УГКЦ".

2

Програма неділі:

10:45 год. – зустріч Патріарха Святослава на парафії Святих апостолів Петра і Павла;

11:00 год. – Архієрейська Божественна Літургія, яку очолить Отець і Глава УГКЦ Блаженніший Святослав;

13:00 год. – освячення і відкриття музею.

 

IF MedHub

Кому не байдужа тема здоров’я, може приєднатися до цікавого обговорення.

IF MedHub – форум, присвячений обговоренню якісних змін у сфері охорони здоров'я як державного, так і приватного секторів. У першій частині учасники поспілкуються про зміни, які несе реформа системи охорони здоров'я, і також дізнаються про реалії паліативної допомоги. Друга частина форуму буде присвячена маркетингу і брендингу в приватному секторі медицини.

3

Для участі обов‘язкова попередня реєстрація за посиланням >>.  

Форум відбудеться в конференц-залі готелю "Станіславів", вул. Чорновола, 7.

Початок о 10 годині

 

Змоделювати 3D Франківськ

Оновлений Промприлад завжди має цікаві атракції. Не винятком стане і сьогоднішній день. 

Це буде 6-годинна майстерня для підлітків, в рамках якої вони зможуть спроектувати своє бачення Івано-Франківська за допомогою методу 3D-моделювання. В рамках цього воркшопу учасники та учасниці не лише створять власні макети Франківська майбутнього, але й отримають базові знання з 3D-моделювання та 3D-друку, потренують своє просторове мислення, "прокачають" свої навички роботи в команді та розвинуть своє креативне мислення.

4

Кінцевим результатом роботи в кожній команді буде шматок цупкої основи, на якому будуть розміщені матеріальні об’єкти нашого міста – як вже існуючі, так і додумані для майбутнього – роздруковані на професійному 3D-принтері. 

Початок о 12 годині.

 

Зацінити графіку Подольчака

Сьогодні відбудеться екскурсія і закриття виставки графіки Ігоря Подольчака у галереї ЧЕЧ.

Ігор Подольчак – режисер та художник. Найпровокативніший фільммейкер України,
він посідає почесне місце в списку 10 найвизначніших режисерів України за версією Forbes.
Але не кінематографом єдиним, Ігор заснував творче об’єднання "Фонд Мазоха", встиг стати лауреатом 25 міжнародних конкурсів, провести 25 персональних виставок за кордоном
та нагородити 26 музеїв світу своїми роботами.

5

Екскурсію проводитиме куратор галереї ЧЕЧ Анатолій Звіжинський. Автор, на жаль, приїхати не зможе.

 

Проїхатись на велосипеді до Козакової долини

У неділю о 9 годині стартує велосипедний туристсько-екологічний маршрут до урочища Козакова долина

Географічний район маршруту – м. Івано-Франківськ – с. Вовчинець – висота Березовець (352 м н.р.м.) – ур. Козакова долина – с. Ганнусівка – с. Узин – с. Колодіївка – м. Івано-Франківськ.

6

Маршрут починається від супермаркету "Метро" (вул. Вовчинецька) і після кінцевої зупинки автобуса № 34 у с. Вовчинець розгалужується.

Ландшафтний заказник загальнодержавного значення "Козакова долина" розташований за с. Вовчинець на правому березі річки Бистриці і займає територію майже 1000 га вздовж с. Колодіївка аж до с. Ганнусівка Тисменицького району.

 

На прем'єри в театр

Франківський драмтеатр підготував глядачам на ці вихідні дві цьогорічні прем’єри.

Сьогодні найновіша прем’єра у новій локації сцені-цеху – вистава про абсолютного генія, митця "Модільяні. Я пройшов мостом, якого не існує".  

7

Нова експериментальна постановка Ростислава Держипільського здивує неочікуваним концептуальним рішенням. Режисер вирішив не будувати декорацій початку ХХ століття. Натомість історія останніх трьох років життя і кохання видатного художника Амадео Модільяні, одна з робіт якого входить до трійки найдорожчих картин світу, розгортатиметься в наш час, у стінах психіатричної лікарні, в уяві чоловіка, що вважає себе абсолютним генієм.

Вистава, анонсує театр, про абсолютного генія, справжнє кохання, безумовну жертовність і частину божевілля в кожному з нас. Головний герой вважає себе Модільяні, палата психіатричної лікарні в його уяві перетворюється то на художній зал академії мистецтв, то на апартаменти, виставкові зали й вулиці Парижа, то на богемне кафе "Ротонда" – місце зустрічей видатних митців початку ХХ століття, а самі митці – художники, поети, скульптори і драматурги – живуть лише в його уяві. Але є у виставі й персонажі зі справжнього життя – це його дружина, її батьки і лікарка, та й вони в його фантазії мають інші імена й обличчя. 

Як писав КУРС, на сцену повернеться після 18-річної перерви легендарний актор Сергій Романюк, який зіграє Ренуара.

Початок о 18 годині.

 

У неділю, 29 квітня, ексцентрична комедія Ореста Пастуха "Любов до гробу" не залишить байдужим нікого.

У гостросюжетній чорній комедії є все, що потрібно глядачу: пікантна тема любовного трикутника і абсолютно нетривіальне її розкриття, неочікувані парадоксальні вибрики сюжету, палкі, "на краю леза", стосунки, прекрасна героїня Єва, яку автор назвав так не просто, оскільки вона є втіленням усіх можливих жіночих принад, ідеальна жінка (і за сумісництвом – "спокусниця роду людського").

8

Початок о 18 годині.

 

Пережити грандіозну битву героїв коміксів

Цього тижня у кінотеатрах збирає аншлаг стрічка "Месники: війна нескінченності".

Всесвіт MARVEL ще не бачив битви такого розмаху. Усі супергерої об’єднаються, щоб протистояти наймогутнішому ворогу. Люди тут безсилі, залишається тільки спостерігати.

Поки Месники і їхні союзники продовжують захищати світ від різних небезпек, з якими не зміг би впоратися один супергерой, нова загроза виникає з космосу: Танос. Міжгалактичний тиран має на меті зібрати всі шість Каменів Нескінченності – артефакти неймовірної сили, за допомогою яких можна змінювати реальність за своїм бажанням. Все, з чим Месники стикалися раніше, вело до цього моменту – доля Землі ніколи ще не була такою невизначеною.

КУРС бажає гарних вихідних!

Підписуйтеся на КУРС у Telegram та Twitter – лише найцікавіші і найважливіші новини Івано-Франківська і області!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: