fbpx

Мости на Пасічній та Незалежності потрібно закрити та капітально відремонтувати, – начальник технагляду

Суспільство 09:59, 08.05, 2018

Начальник відділу технічного нагляду Ігор Пицко заявив, що міст на Пасічній та шляхопровід на Незалежності потребують капітального ремонту. Аби його провести, потрібно зупинити рух на мостах.

Сьогодні на оперативній нараді у міського голови за роботу відзвітував начальник відділу технічного нагляду Ігор Пицко.
Він повідомив, що у 2016 році перевірили 355 об'єктів на 65 млн грн. В 2017 році серед іншого здійснювали технагляд за ремонтом 20 вулиць, 10 кільцевих розв'язок, 40 дитячих майданчиків та 15 дворів. На кожного інженера у минулому році припадало по 40 об'єктів.
 
"В місті зріє проблема – мости зношені, потребують всі капремонту, треба зупиняти рух. Ці мости і шляхопроводи на Незалежності збудовано більш як 40 років тому. Шляхопровід ми ремонтуємо щороку, він вже розлазиться, дуже неякісне покриття", – сказав Ігор Пицко.
Пицко заявив, що варто пожертвувати іншими роботами в місті, щоби зробити капітальний ремонт мосту в Пасічній і шляхопроводу на Незалежності.
 
На що Руслан Марцінків відгукнувся, що спочатку треба збудувати новий міст на Пасічну, а потім зупиняти рух і капітально ремонтувати міст.
 
"Говорили на оперативній нараді про ремонт мосту на Галицькій. Ми знаємо і розуміємо, що йому потрібен ремонт. Але його не врятує косметичний, який вже проводили кілька років тому. Міст треба відремонтувати капітально, а для цього його потрібно перекрити. Та доки він – єдина артерія, яка сполучає мікрорайон "Пасічну" з рештою міста, ми не можемо так вчинити. Тому спочатку мусимо добудувати новий міст, а тоді зможемо ремонтувати існуючий", – написав згодом у мережі Фейсбук Марцінків. 
 
Під час звіту Пицко показав присутнім шматок "якісного асфальту", який роблять на заводі у Надвірній. За його словами, більшість доріг в Івано-Франківську встелені цим асфальтом.
1
 
Марцінків у відповідь попросив технагляд подавати об'єктивну картину, бо вулиці Хмельницького і Біла уже "полізли".
 
За словами Пицка, є проблеми з відремонтованими міжбудинковими проїздами.
 
"Ганьба, яку ми прийняли, – Галицька, 118. Там содом і гомора була, вода, пліснява, бруківку виштовхує",  нарікає він.
Винить у цьому начальник відділу технагляду халатних підрядників.
 
Також Пицко зауважив, що є проблема з працівниками, багато з них мають візи і їдуть на сезонні роботи за кордон.
 
"Зараз гроші не все вирішують, ми не можемо знайти підрядника. А робітники в сезон всі з візами і за кордоном", – каже він.
Заступник міського голови Олексій Кайда підтримав та озвучив дві проблеми з ремонтом в місті.
 
Перша – це те, що підрядники шукають легких халявних грошей, особливо там, де малий об'єм робіт.
Друга – не хочуть мати справи з бюджетними грошима, бо це вимагає багато паперів.
 

Марцінків додав, що є проблеми й у роботі проектантів.

"Як з вулицею 24 Серпня. Зупинки поставили, не виходячи на місце. Коригували їх розташування в процесі роботи",  сказав Марцінків.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: