fbpx

"Наведення порядку": Івано-Франківська облрада хоче обмежити допуск людей на сесію

Суспільство 17:55, 30.08, 2018

Депутати Івано-Франківської обласної ради пропонують внести зміни у свій регламент роботи, які обмежать право сторонніх осіб бути присутніми на сесійних засіданнях.

Про це йшлося на засіданні постійної комісії облради з питань захисту прав людини, законності, правопорядку, антикорупційної політики, люстрації та очищення влади.

"Мова йде про загальні положення проведення сесій обласної ради. Пропонується доповнити Регламент роботи сесії обласної ради пунктом про те, що право особи бути присутньою на пленарному засіданні ради може бути обмежено у випадку вчинення нею будь-яких дій, що перешкоджають роботі ради, її органів та депутатів, а також з метою недопущення протиправних дій: вчинення бійки, хуліганських дій, вчинених у нетверезому стані”, – сказав заступник голови облради Василь Гладій.

Він зауважив, що ці зміни підготовлені за дорученням голови облради і будуть розглянуті на черговій сесії депутатів Прикарпаття, пише Укрінформ. 

Натомість юристи вже застерігають обранців про необхідність деталізувати таке обмеження, оскільки невдоволення роботою депутатів не можуть обмежувати право громадян брати активну участь у роботі органів місцевого самоврядування. Та й самі обранці, кажуть юристи, можуть зловживати цією нормою регламенту.

"Ні, ми не є закритою радою для громадян. Мова йде про наведення порядку. У нас може будь-хто відвідати сесію облради. Але не потрібно вчиняти протиправні дії: заважати депутатам голосувати, блокувати трибуну. Порушувати закон не можна", – запевняє Василь Гладій і додає, що вивести особу, яка, на думку обранців, вчинятиме протиправні дії, зможе поліція або ж працівники уповноважених органів правопорядку.

Як повідомлялося, у грудні два десятки спортсменів Івано-Франківська заблокували трибуну обласної ради, вимагаючи зняти з порядку денного питання про будівництво спорткомплексу на місці стадіону спортивної школи Івано-Франківська. Коли голова Івано-Франківської облради Олександр Сич викликав поліцію, у сесійній залі сталася бійка між активістами та правоохоронцями. Спортсмени залишили сесійну залу лише після того, як домоглися своїх вимог.
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: