fbpx

"Муніципальна варта" не виганятиме ромів, які сортують сміття на сміттєзвалищі

Суспільство 09:04, 27.01, 2017

Працівники "Муніципальної варти" контролюють ситуацію довкола завезення "нелегального" сміття з інших областей на міське звалище Івано-Франківська.

У зв’язку зі сміттєвим колапсом на Львівщині склалася ситуація, при якій можливе масове завезення сміття без відповідних документів на полігон захоронення твердих відходів у селі Рибне. Аби не допустити цього, працівники "Варти" перевіряють документи у водіїв вантажівок та стежать, звідки вони приїжджають, йдеться у дописі "Муніципальної варти" у Фейсбуці.

При цьому у "Муніципальній варті" наголошують, що не чіпатимуть ромів, які сортують там сміття.

"Користувач "Фейсбуку" Nataliya Serbyn написала на своїй сторінці пост із такими словами: "Руслан Марцінків проявив ще одну дурість, доручив виганяти ромів з сміттєзвалища. А чому починає з циганів, а не з будівництва сортувальної лінії. Надіюся, Богдан Кухарук, Ти їх чіпати не будеш, ще ніхто не зміг вигнати циганів". Насправді ж працівники "Варти" ніяк не зачіпали людей, які вибирають на сміттєзвалищі вторсировину та здають її на переробку. Адже нічого незаконного у цьому немає. Навпаки, це частково зменшує навантаження на полігон та приносить користь довкіллю", – повідомляють у "Муніципальній варті".

Нагадаємо, міський голова Руслан Марцінків дав доручення "Муніципальній варті Івано-Франківська" долучитися до контролю за вантажівками, які прибувають на полігон ТПВ у село Рибне, що під Франківськом.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: