fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Музика, арт, легендарне кіно: атмосферні вихідні в Івано-Франківську

Музика, арт, легендарне кіно: атмосферні вихідні в Івано-Франківську

08:48, 16.12, 2017

Абсолютно не має значення, яка погода надворі – відчуттям того, що наближаються новорічно-різдвяні свята, повниться у Франківську кожна кав’ярня, галерея, студія. Ці вихідні віддані музиці, мистецтву створювати для себе й близьких новорічний настрій та простір. Крім всього іншого, КУРС рекомендує жінкам оригінальну можливість політати, а чоловікам – пригадати молодість разом із джедаями. Цікаво буде бачити, як відкривають кіносвіт батьків діти. А для найменших діток вже почнеться свято Миколая.

Зробити свято собі і допомогти іншим

Новорічний ярмарок у Фортечній галереї "Бастіон" цими вихідними, 16 та 17 грудня, буде благодійним.

Акція "Давай, будемо друзями!" влаштована, щоби допомогти Атаманюку Максимчику пройти реабілітаційний період (діагноз – ДЦП, спастичний нижній парапарез), а також розділити сусідство з Карітас Івано-Франківськ, який допомагає неповносправним діткам.

1

Найактивніші талановиті майстрині Івано-Франківська чекатимуть зустрічі з франківцями 16 та 17 грудня з 11.00 до 16.00. Обіцяють майстер-класи та можливість вибрати й придбати цікаві новорічно-різдвяні прикраси хенд-мейд. 

Зустріти святого Миколая з ангеликами

16 та 17 грудня Івано-Франківський академічний обласний театр ляльок ім. Марійки Підгірянки запрошує діток від 3 років на виставу "Подарунок Миколаю".

2Переддень Святого Миколая. На небі метушяться ангелики: вони збирають в дорогу святого Миколая, допомагають читати йому листи, бо дітки очікують від Чудотворця гарненьких подаруночків. В цей час на землі одна маленька дівчинка шукає святого Миколая, щоб подарувати йому свій даруночок – чарівну зірочку. Шлях їй перетинають нечемні чортики, яких розбудили пісні ангеликів та яскраве світло зірок. Добро, звісно ж, перемагає – із пісеньками та жартами.

Початок вистав – з 11.00. Вартість квитків – від 40 грн.

Дозволити доторки поезії

Сьогодні у книгарні "Є" молоді митці із різних міст України своїм словом спробують доторкнутися до кожного з присутніх.

3

У Франківську відбудуться фінальні читання поетичного конкурсу, фіналістів якого обирали кожного місяця слухачі. Серед учасників спільного творчого вечора – молода франківська поетка.
А доповнюватиме атмосферу поезії музичним словом бард Юрій Дубина (Київ).
Початок – 17.00, вхід вільний.

Спробувати створити музику

16 грудня, Urban Space 100. Презентація Vedel School у Івано-Франківську та практичний майстер-клас.

4

Йдеться про сучасну музику та новий погляд на систему музичної освіти. Про платформу для діалогу, співпраці і творчих експериментів між досвідченими артистами та новачками. Як-от саунддизайн. Чи Field recording та практика створення музичного полотна зі звуків навколишнього середовища. Або ж Sampling from Vinyl як техніка взаємодії минулого з майбутнім. Одним словом, обіцяють переосмислення поняття "музичних інструментів". А на завершення вечора – вечірка. Свою музику представлять викладачі та випускники Vedel School.

Початок о 20.00, вхід вільний.

Поєднати соул і улюблене вино

Провести суботній вечір по-музичному разом із творчою парою Романом і Зоряною Росями пропонує "Зелена кузня" (вул. Зв'язкова, 6).

5

Алгоритм такий: приносите з собою улюблене вино, викладаєте на бар. Від офіціантів – бокали і усмішка.

Початок 18.00, до 21.00. Вхід вільний. Музичні вечори обіцяють впродовж зими кожної суботи.

Намалювати різдвяний настрій

В неділю, 17 грудня, чекає Holiday Watercolor Workshop  натхненний і медитаційний воркшоп з акварелі в атмосферній "Делікації". 
6
Будемо малювати різдвяний настрій: в когось це буде сніговик, в когось набір речей, які для нього створюють святковий затишок: ялинка з вогниками чи светр з оленями, рукавички чи чобітки на каміні, пряники чи тістечка. Малювання  крута штука, бо якщо немає снігу, щоб зліпити сніговика, його можна намалювати. І поділитися втіхою з близькими.
Результатом воркшопу стане листівка з акварельною ілюстрацією. Фарби, папір та додаткові інструменти за організаторами. На додаток – горня запашної кави або бокал ігристого на вибір. Заняття веде художниця Христина Стринадюк.

Початок – о 10.00, до 12.00. Вартість: 399 грн. Потрібна реєстрація – в групі 11 місць: http://bit.ly/2BROWwk

Розчинитися у звуках з Тібету

Творча студія White Lotus в неділю, 17 грудня, пропонує звукотерапію тібетськими чашами.

7

"Подорож всередину себе на хвилі Звуку в безмежному океані Свідомості. За допомогою древніх співочих чаш, зібраних на теренах Гімалайського регіону", – так описують налаштування організатори.
При собі треба мати коврик, зручний одяг, теплі шкарпетки та чай в термосі. Для тих, хто захоче слухати сидячи, є стільці. Діти до 11 років не допускаються.

Початок о 17.00 (Івасюка, 26-а). Вартість: 200-250 грн. Тел.: 0999220802 та 0676962776.

Опанувати "крилату йогу"

По неділях у Франківську проходять заняття з Флай йоги. І це означає, що всі охочі можуть спробувати навчитись літати.

8

Боятися не варто – гамаки витримують вагу до 120 кг.

Початок о 10.00 та 12.00. Місце польоту  Freedom to FLYoga studio (вул. Б. Хмельницького, 7, 3 пов., ТЦ "Ювілейний"). Вартість заняття  50 грн. Попередній запис обов’язковий  кількість місць обмежена.  

Поділитися різдвяним духом з рідними  

17 грудня є можливість відвідати "Різдвяний майстер-клас з акварельної ілюстрації".

9

Студія "Я художник" (Військових ветеранів, 14) ділиться святковою атмосферою і пропонує створити комусь із близьких подарунок. На майстер-класі будуть малювати, їсти мандаринки та слухати новорічні пісеньки. Для художників початкового та середнього рівня.

Початок о 12.00. Вартість  230 грн. Матеріали включені. Кількість місць обмежена. Реєстрація за тел.: 0687428780

Зустріти останніх джедаїв

У кінотеатрі "Люм'єр"  прем’єра "Зоряні війни: Останні джедаї".

10

Восьмий епізод культової космічної кіносаги є хронологічним продовженням фільму "Зоряні війни: Пробудження сили", а також другою частиною трилогії-сіквела, що розкриває долю "Далекої, далекої галактики" після падіння Імперії та смерті Дарта Вейдера.

Люк Скайуокер безслідно зник. У його відсутність з попелу Імперії виник Перший Орден  грізна організація, яка поставила собі за мету знайти і знищити останнього Джедая. При цьому Рей, Чубакка і R2-D2 на "Соколі тисячоліття" дістаються віддаленої планети, яка носить назву ЕЧ-Те. Там Рей знаходить Люка і віддає йому світловий меч його батька.
Рей пізнає від Люка Скайуокера тонкощі мистецтва джедаїв та таємниці Сили, щоб вже найближчім часом потрапити у неймовірний вир пригод разом з Леєю, Фінном та По, а також розкрити страшні таємниці далекого минулого.

Фільм "Зоряні війни: Останні джедаї"  яскравий та захоплюючий атракціон для усіх шанувальників фантастики. А для старшого покоління ще й "машина часу" та можливість повернутися у кіноминуле разом зі своїми дітьми.

Вартість квитків – 50-70 грн. Сеанси – впродовж вихідних у двох залах. Раковий  о 10.10. Останній вечірній сеанс о 21.40.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: