fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Музика, кіно, арт і вівці: на Верховинщині пройде перший форум Східної та Центральної Європи "VIA CARPATIA"

Музика, кіно, арт і вівці: на Верховинщині пройде перший форум Східної та Центральної Європи "VIA CARPATIA"

15:23, 05.06, 2018

В УНІАН відбулася прес-конференція організаторів першого міжнародного форуму культур Східної та Центральної Європи "VIA CARPATIA" за участі голови Комітету з питань культури і духовності Верховної Ради України Миколи Княжицького.

За словами організаторів, програма міжнародного форуму Східної та Центральної Європи "VIA CARPATIA" буде складатися з традиційного гуцульського свята вшанування праці вівчарів, пісні, танцю, гуцульських забав фестивалю "Полонинське літо".

Плюс фестиваль музики та мистецтва "Sounds of Carpatia", фестиваль українських виробників "Made in Ukraine: Зустріч у Карпатах", кінофестиваль "Transcarpatia" та свято народної творчості (театр) імені Гната Хоткевича.

Також буде проведено міжнародну конференцію "Коло Вінценза", під час якої вперше вручатиметься премія імені Станіслава Вінценза "За гуманістичне служіння та внесок у розвиток регіону". У визначені дні відбуватимуться лекції, конференції, панельні дискусії, круглі столи, арт-майстерні та майстер-класи.

Ці заходи заплановано провести з 23 по 30 червня на двох великих локаціях – в урочищі "Запідок" села Верхній Ясенів та на стадіоні села Криворівня Верховинського району.

"Форум покликаний не тільки розкрити багатогранність культури Карпат, але й зібрати інтелектуальних лідерів Східної та Центральної Європи. Для нас важливо, щоб українські Карпати стали центром єднання всього Карпатського регіону, а Верховинський район, який є найвисокогірнішим в Україні, відродився та став улюбленим місцем відпочинку для багатьох українців. Ми переконані, що гарніших місць, ніж українські Карпати, немає, та сподіваємось, що заходи "VIA CARPATIA" сприятимуть соціально-економічному та культурному розвитку регіону", – зауважив Микола Княжицький.

На Верховинщині виступатимуть відомі українські гурти та виконавці, зокрема Марія Бурмака, Тарас Чубай, гурти "Плач Еремії", "ВВ", "Мандри", "Козак систем", "Тарака" (Польща) та інші народні професійні музичні колективи. Також свої роботи представлять культурні діячі з Івано-Франківщини, Східної України, колективи з Польщі, Румунії, Сербії, етнографи зі Швейції, Німеччини, художники зі Словенії, Словаччини, Латвії, Литви та інших європейських країн.

Днями в Івано-Франківській ОДА відбулася нарада з підготовки та проведення першого міжнародного форуму Східної та Центральної Європи "VIA CARPATIA" за участі народного депутата України Миколи Княжицького, заступника голови облдержадміністрації Ігоря Пасічняка, керівників структурних підрозділів ОДА, Верховинської райдержадміністрації та районної ради.

Додамо, що програму подій першого міжнародного форуму Східної та Центральної Європи "VIA CARPATIA" можна переглянути за посиланням.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: