fbpx

"Ми не хочемо крові, але ви самі нас до того ведете": марш свободівців завершився біля поліції та СБУ

Політика 18:10, 07.03, 2017

Марш "Проти тарифів, олігархів і репресій", що його влаштували в Івано-Франківську свободівці, завершився біля обласних управлінь силовиків – поліції і СБУ, на вулиці Сахарова.

Колона демонстрантів на чолі з міським головою Русланом Марцінківим зупинилася біля будівлі обласного управління поліції. Мітингувальники запросили до слова поліцейських  хотіли "з'ясувати, чого їм бракує для боротьби з корупцією". При цьому не вгавали крики "Банду – геть!"
 
Ніхто з правоохоронців до учасників акції не вийшов. 
 
До слова запросили "друга Кума", комбата Карпатської Січі.
 
"Ми прийшли сюди, щоб виступити проти репресій націоналістів по всій Україні. Націоналістів хочуть зупинити на їхньому шляху до влади в Україні. На жаль, з часів незалежності націоналісти ще владу в Україні не взяли. Ми чекати не будемо. Ми не хочемо крові, але ви самі нас до того ведете. Якщо ви не будете служити українцям, то ми за один день зметемо цю владу. Ми зможемо зупинити російську агресію і повалити цю банду",  заявив промовець.
 
Міський голова Івано-Франківська "свободівець" Руслан Марцінків зачитав резолюцію. 
 

"Президенту Порошенку, міністру Авакову. Копію передамо Шкутову (начальник обласного управління Нацполіції – ред.) як представнику влади. 

"Цим відкритим листом звертаємося до правоохоронних органів України щодо імовірного свавілля та спроби дестабілізації на території Івано-Франківської області. Рівно три роки тому ціною пролитої крові ми виконали першу з вимог Майдану – погнали бандитський режим Януковича. Але тепер ми розуміємо, що Революція гідності не завершена, бо до цього часу винних у злочинах проти народу не покарано.
 
Жодних докорінних змін системи не відбулося. Корупція процвітає. Більше того, постає реальна загроза реваншу антиукраїнських сил. Тому організатори акції – ВО "Свобода", обласна організація "Національний корпус "Азов", ОО "Правий сектор" – вимагаємо:
 
Провести перевірку законності ціни закупівлі вугілля і зупинити торгівлю з так званими ДНР і ЛНР. Жодних "капітулянтських" змін до Конституції щодо надання особливого статусу Донбасу. Негайно припинити економічний, тарифний та пенсійний пограбунок.
 
Спрямувати сили на боротьбу з протиправними і ганебними явищами, що отруюють наше місто і область і ставлять під загрозу майбутнє української нації, а саме – зі злочними притонами, незаконним гральним бізнесом та наливйками, а також контрабандою лісу-кругляка", – зачитав звернення Марцінків. 
 

 
Марцінків подякував націоналістам, які підтримали сьогоднішній марш, наголосивши, що "влада служить Ахметовам та Фірташам", встановлюючи такі тарифи.
 
"Авакова, собаку, повісим на гілляку", "Банду – геть!" – скандував натовп з димовими шашками. 
 
Врешті резолюцію віднесли в поліцію і вручили особисто начальнику обласного управління Віктору Шкутову. Руслан Марцінків запевнив учасників маршу, що документ дійде і до міністра МВС Арсенія Авакова, і до президента Петра Порошенка. 
 
Нагадаємо, нинішній марш ініціював міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків та міський партійний осередок ВО "Свобода". Як повідомлялося, Марцінківа обвинувачують у корупційному правопорушенні, за яке передбачена адмінвідповідальність. 3 березня Марцінків не з'явився на судове засідання начебто через лікування на денному стаціонарі, хоча вже наступного дня хвалився фото з поїздки в Гошів. Марцінків заявив, що проти нього олігархами запущено сценарій відставки, а правоохоронці виконують вказівки "недругів". 
 
 
 
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: