fbpx

Ми не встигаємо за цінами, – Смаль пояснив проблеми з харчуванням у франківських садках

Суспільство 09:16, 06.03, 2018

При цьому в міському департаменті освіти вважають, що норми і співвідношення в харчуванні дітей дотримані.

Про харчування у франківських ДНЗ на оперативній нараді в міського голови доповідав директор департаменту освіти Ігор Смаль. 

Смаль нагадав, що цього року виділено 20,6 млн грн на харчування в ДНЗ міста. Безкоштовно харчуються 2,3 тис. дітей. Цього року також була збільшена плата за харчування відповідно до норм  33 грн в дошкільних групах і 28 грн в яслах. Батьки платять 20 і 18 грн відповідно, тобто 60 відсотків становлять батьківські внески.

Норми і співвідношення в харчуванні виконуються, наполягає Смаль. За його словами, відбувається щоденний моніторинг. "Норми збільшуються. Але було просідання по м'ясу. Збільшення натомість є по овочах, фруктах і яйцях", – каже Смаль.

"Недовиконання пов'язане зі зростанням цін, дуже часто ми за цінами не встигаємо",  пояснив Смаль проблеми з м'ясом у харчуванні в ДНЗ.

На сьогодні департамент провів 26 тендерів і три допорогові закупівлі для організації харчування. Здебільшого міські великі виробники виграли по окремих позиціях: молокозавод, хлібо- та м'ясокомбінат.

Заступник міського голови Олексій Кайда звернув увагу на те, що приватні підприємці,  які виграють тендери на постачання продуктів у ДНЗ, умисно занижують ціни на етапі тендеру, а згодом, коли час постачати продукти, переглядають і підвищують ціни. Для цього приносять довідки про здорожчання продуктів, і їм доводиться оплачувати за вищими цінами. Марцінків доручив Смалю придумати, як протидіяти цій "схемі". 

Міський голова Руслан Марцінків також нагадав Смалю довести завідуючим садків розпорядження про прозорість з фінансуванням. "Бо спекулюють",  каже мер.

"Ми заборонили працівникам освіти ініціювати і збирати кошти. Ми засуджуємо збір готівки нашими працівниками,  наголосив мер.  Але не можемо заборонити батькам добровільно допомагати закладам".

"Тільки безготівкові розрахунки в допомозі батьків дитсадкам",  підтвердив Смаль.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: