fbpx

"Ми повинні захистити національного виробника", – депутат облради від РНС Ольга Федишина

Політика 13:16, 22.12, 2017

На сесії Івано-Франківської обласної ради депутат від фракції "ВОЛЯ" партії "РУХ НОВИХ СИЛ" Ольга Федишина порушила питання щодо блокування сільськогосподарських виробників при реєстрації податкових накладних.

"Окрім проблеми, яка піднята сьогодні по податку на додану вартість для сільськогосподарських товаровиробників, існує ще одна велика проблема, і вона виникла внаслідок прийняття наказу Міністерства фінансів №567 від 13 червня 2017 року", – зазначила Ольга Федишина.

Найбільші труднощі з реєстрацією податкових накладних виникали у платників аграрного сектору, більше того, Уряд визнав, що була зафіксована тенденція до росту відсотка призупинених податкових накладних підприємців сільськогосподарського сектору.

Депутат розповіла, що через недосконалість наказу прослідковувалося зростання кількості платників реального сектору економіки, в яких зупинено податкові накладні / розрахунки коригування в галузі сільського, лісового та рибного господарства: в червні 5% від загальної кількості зупинених накладних; в липні – 18%; в серпні – 29%. 

"З цього приводу ми розробляли проект рішення обласної ради, який розглядався на засіданні бюджетної комісії. Тому на одному з наступних засідань сесії ми повинні порушити це питання також", – каже Федишина.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: