fbpx
  • Головна
  • Новини
  • Політика
  • "Ми виховуємо нездорове суспільство", – секретар міськради Оксана Савчук вважає, що в державі забагато пільг

"Ми виховуємо нездорове суспільство", – секретар міськради Оксана Савчук вважає, що в державі забагато пільг

Політика 12:10, 11.12, 2017

Секретар Івано-Франківської міської ради розповіла, хто та з якими проблеми звертається до міської влади Івано-Франківська.

"У нас є такі люди, яких ми називаємо "професійні прохачі". Як працювати з цими людьми? Я прихильник того, що у нашій державі забагато пільг. Ми виховуємо нездорове суспільство. Вже коли створено якусь одну пільгу, її не популярно скасовувати. Інколи, коли ми аналізуємо деякі речі, розуміємо, що зараз деякі люди мають пільги, які абсолютно їх не потребують. А є категорія людей, які живуть завдяки цим пільгам багато років. Є люди, яким дуже складно прийти і сказати про наболіле, вони емоційно до цього не готові. Інколи їм доводиться пересилювати себе, оскільки вони ніколи нічого не просили. Таких людей помітно одразу", – розповіла Оксана Савчук в інтерв’ю ТРК "Вежа".

За її словами, коли приходять професіонали, то вони одразу мають із собою пакет документів.

"Я вже бачу, що це люди підковані. Тому вважаю, що повинна бути класифікація пільг, в тому числі і на державному рівні. Ставлюсь я до таких людей спокійно і без агресії. Деяким людям пропоную альтернативу, наприклад, якщо людина приходить просити гроші на лікування, і я розумію, що їй можуть видати 200-300 гривень, то кажу про це прямо. Далі люди самі розуміють, що немає сенсу навіть витрачати свій час на копійки", – зазначає Савчук.

Також вона розповіла, що є люди, які звертаються за грошима, оскільки вони не працюють, мовляв, роботи в місті немає.

"Я завжди пропоную допомогти знайти роботу, перелічую вакансії, але часто люди не хочуть ніякої роботи. Пропонувати потрібно, тому що їхні сценарії тоді змінюються. Є громадяни, які дійсно потребують допомоги. Коли допомагаєш таким людям, навіть порадою, а потім зустрічаєш у місті саме цю людину і тобі дякують, то завжди ці 10% людей компенсують решту. Найважливіше – не обіцяти людям того, що не можеш зробити. Я переконана, що коли ти говориш людині правду, яка б вона не була, до тебе набагато краще ставляться",  вважає секретар міської ради.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: