fbpx

Ми закриваємо ці речі: глава СБУ розповів про боротьбу з VPN

Суспільство 12:28, 18.08, 2017

Глава Служби безпеки України Василь Грицак анонсував боротьбу з сервісами для обходу заблокованих російських сайтів і соцмереж.

"Минуло три місяці. Я вважаю, що було прийнято правильне рішення з приводу закриття доступу до цих соціальних мереж. Але росіяни або представники тих же мереж поширювали інформацію, як можна було обійти ці моменти і користуватися цими мережами. Ми відстежуємо ці речі. І все то, що з'являється, ці "дірки", намагаємося закрити. Чи не намагаємося, а закриваємо ", – сказав він в коментарі 112 Україна, пише НВ.

Раніше повідомлялося, що за даними дослідження компанії Factum Group Ukraine, заборонені в Україні російські ресурси ВКонтакте і Yandex увійшли в топ-5 рейтингу відвідуваності сайтів українськими користувачами в червні 2017 року.

Нагадаємо, президент України Петро Порошенко ввів в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій). Санкції торкнулися соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, а також сервісів Mail.ru і Яндекс.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: