fbpx

М'ясний та алкогольний удар у Великодні дні не минає безслідно, – дієтолог

Суспільство 21:42, 18.04, 2017

Поради від відомого дієтолога, як у святкові дні найменше нашкодити своїй травній системі.

Нині терапевтичні та хірургічні відділення переповнені людьми. Про це повідомила в ефірі 5 каналу лікар-дієтолог Оксана Скиталінська.

"Людей, які строго дотримуються посту, не так вже й багато. Насправді набагато більше людей переїдають, просто-таки об'їдаються. І це стосується саме перших днів Великодня. Люди їли паски і те, що між собою абсолютно не поєднується. Насправді вихід з посту має бути таким само повільним, як захід у піст… Для багатьох людей це може бути прихованою загрозою, бо люди часто не знають, які у них захворювання, наприклад приховані запалення підшлункової, шлунку, печінки, і ось такий жировий, цукровий, м'ясний, смажений та алкогольний удар для багатьох людей не проходить безслідно… Зараз терапевтичні та хірургічні відділення переповнені людьми", – сказала дієтолог.

Скіталінська також дала поради, як харчуватися в ці святкові дні: "По-перше, харчуйтеся тричі на день, а не п’ять-шість разів, бо хтось десь чув, що їсти треба часто, але потроху. Але коли в тебе такий величезний стіл, у тебе не виходить наїстися трохи.

Обов'язково треба включити в свій раціон зелені салати. Це може бути шпинат, кропива – її треба обдати окропом, – можуть бути листочки кульбаби. Воно все дуже корисне, бо містить вітамін B9 і добре діє на серцево-судинну систему, нормалізує рівень холестерину та має сильну протизапальну властивість. По-друге, варто включити до свого раціону напій цикорію, 1 чайна ложечка на склянку водички, а кави при цьому пити не більше 1 чашки, адже напій цикорію її замінює. Також варто включити якийсь кисломолочний напій, наприклад йогурт… Потім хочеться чогось м'ясного – не смажте, відваріть, бо смажена продукція дуже сильно підвищує рівень запалення в організмі". 

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: