fbpx

Михайло Верес хоче, щоб депутати ВР розпочали перше засідання з перегляду кінострічки “Поводир”

Суспільство 21:11, 05.11, 2014

Заступник міського голови Івано-Франківська Михайло Верес пропонує звернутися до депутатів Верховної Ради, щоб ті розпочали перше сесійне засідання з перегляду української стрічки “Поводир” кінорежисера Олеся Саніна.

З такою пропозицією Верес звернувся до глядацької аудиторії після презентації кінострічки в Івано-Франківську.

Відзначимо, фільм українського режисера Саніна “Поводир” номіновано на “Оскар”.

Довідково: Головні ролі в картині зіграли співачка Джамала, актори Антон Святослав Грін, Станіслав Боклан, Олександр Кобзар і американський актор Джефф Баррелл.

В основі сюжету фільму – мандри Радянською Україною американського хлопчика та українського сліпого музиканта.

Події фільму відбуваються на початку 1930-х років в УРСР у драматичні часи індустріалізації, колективізації, голодомору та репресій.

Американський підприємець Майкл Шемрок разом зі своїм десятирічний сином Пітером приїздить до Харкова. У США – депресія, злидні.

Майкла з сином зустрічає спеціаліст по роботі з іноземцями, який пропонує Майклові залишитися, мати добру роботу, але за це він має називати себе американським комуністом, який приїхав будувати тракторний завод. Так Майкл із сином стає частиною радянської пропаганди.

Кoли Майкл намагається передати важливі документи про заплановані в Україні репресії британському журналісту у Москві, його вбивають. А Пітеру дивом вдається втекти від переслідувачів – завдяки сліпому бандуристу Івану Кочерзі. Пітер стає його поводирем.

Взимку 1934 року сліпця Івана Кочергу разом із іншими кобзарями страчують під Харковом. Пітер лишається єдиним живим свідком тих трагічних подій…

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl + Enter
Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: